Comunitate

2020-01-28, 17:19:33

FOTO&VIDEO. Cum arată acum Esplanada Slatinei. Proiectul avansează în viteză

Angajaţii firmei Dezvoltare Urbană Slatina au avansat cu lucrările de dezafecare a Esplanadei din centru Slatinei pentru a lăsa loc viitorului proiect al municipalităţii.

Astfel, gradena dinspre Expo Parc a fost demolată complet, plăcile de granit au fost strânse, iar marţi au fost dărâmate şi uriaşele ghivece de flori dinspre blocuri. Totodată, fântâna din zona Casei de Cultură a Sindicatelor nu mai există.

Noul proiect al municipalităţii slătinene, girat de primarul Emil Moţ, vizează o trecere mult mai uşoară între Esplanadă şi Expo Parc. Vor dispărea treptele, iar noile alei vor permite cărucioarelor, bicicletelor, rolelor o tranziţie facilă între cele două zone.

Primarul Emil Moţ a făcut publice imaginile cu proiectul noii Esplanade din centrul Slatinei, simularea video a investiţiei arătând mai mult spaţiu verde şi o fântână pietonală.

Valoarea proiectului se ridică la aproape nouă milioane lei, fără TVA.

Pe perioada lucrărilor de la Esplanadă, zona de promenadă a slătinenilor s-a mutat în Parcul Tineretului, cel mai mare şi mai nou din municipiu.

Actuala Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit, la acea dată, în jur de 15 milioane de lei.


Comentarii

Redacţia

2020-01-28 17:19:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...