Eveniment

2018-08-03, 10:36:24

FOTO&VIDEO. Gospodării inundate la Curtişoara. Pentru scoaterea apei s-a săpat în drumul judeţean

Mai multe gospodării din comuna Curtişoara au fost inundate, vineri dimineaţă, de apa acumuluată în urma scurgerilor de pe versanţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că gospodăriile sunt în satul Proaspeţi, iar pentru evacuarea apei s-a săpat o breşă în drumul judeţean DJ 546.

„În comuna Curtișoara, sat Proaspeți, pompierii Detașamentului Slatina, acționează pentru evacuarea apei care a inundat mai multe gospodării. Apa s-a acumulat în urma scurgerilor de pe versanți, iar asanarea acesteia se face dintr-o zonă mai joasă, aflată în apropierea gospodăriilor afectate. Pentru evacuarea apei, cu sprijinul SVSU Curtișoara, s-a săpat o breșă în drumul județean 546, iar apa este refulată, în cascadă ( releu ), cu ajutorul a două motopompe de mare capacitate, la aproximativ 500 de metri de zona inundată, pe un teren viran”, a afirmat Băsăşteanu.

El a adăugat că s-a realizat un dispozitiv pentru evacuarea apei în cascadă și urmează să vină în sprijin o motopompă de mare capacitate de la ISU Dolj.

„În spatele caselor, sub deal, s-a format o baltă. Și acum a crescut nivelul foarte mult și apă nu se poate evacua și a intrat în gospodăriile cetățenilor”, a mai spus Băsăşteanu.

Comentarii

Redacţia

2018-08-03 10:36:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...