Agricultură

2018-07-11, 09:53:53

FOTO&VIDEO. Roşie gigant, într-o fermă din Pleşoiu. Tomata cântăreşte 1,3 kilograme

O familie de legumicultori din Pleşoiu a reuşit să obţină o tomată cu o greuate record. Roşia roze cântăreşte 1,3 kilograme.

Calitatea şi cantitatea sunt două dintre criteriile Programului Tomata. Familia Spânu, din Pleşoiu, a cules din propriul solar o roşie de 1,3 kilograme, recordul de greutate, cel puţin până în acest moment.

Şi anul acesta, judeţul Olt este pe primul loc la nivel naţional în privinţa legumicultorilor înscrişi în Programul Tomata 2018. 3.810 olteni au depus, la Direcţia Agricolă, documentele care dovedesc comercializarea celor două mii de kilograme de roşii, condiţie obligatorie pentru obţinerea ajutorului de minimis, în primul ciclu. Peste 2.500 dintre aceştia au deja în conturi cei 3.000 de euro, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să se facă restul plăţilor.

Pentru ciclul al doilea, perioada de comercializare noiembrie - 20 decembrie, sunt alţi 200 de legumicultori olteni.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru tomate, în valoare de 3.000 de euro, beneficiarii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 de metri pătraţi, să obţină o producţie de minimum 2.000 de kilograme la 1.000 de metri pătraţi, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primării, să facă dovada producţiei realizate şi să valorifice tomatele în perioada ianuarie - mai inclusiv şi noiembrie - 20 decembrie inclusiv.

Anul trecut, pentru ambele cicluri, în judeţul Olt au fost 2.452 de benficiari ai programului. 

Comentarii

Redacţia

2018-07-11 09:53:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...