Economie

2016-10-30, 16:29:40

FOTO. Vimetco Extrusion a aniversat zece ani la Slatina. Foşti şi actuali angajaţi, manageri şi parteneri, alături de companie

Compania Vimetco Extrusion a aniversat zece ani de la înfiinţare, la Slatina, printr-o manifestare la care au participat foşti şi actuali angajaţi, parteneri sau reprezentanţi ai autorităţilor locale. În deceniul scurs de la preluarea de către grupul Vimetco a secţiei de aluminiu prelucrat a Alro, numărul angajaţilor a crescut la peste 240, odată cu producţia, ajunsă la 24.000 de tone de profile de aluminiu, şi cu cifra de afaceri, care a ajuns la 60 de milioane de euro.

Printre cei prezenţi la evenimentul de aniversare a zece ani de Vimetco Extrusion, organizat într-un cort amplasat pe Stadionul „Metalurgistul”, s-au numărat preşedintele CA al Vimetco Extrusion, Igor Higer, directorul general Răzvan Pop, preşedintele CA Alro, Marian Năstase, directorul general Alro, Gheorghe Dobra, sau primarul Slatinei, Emil Moţ.

În deschiderea evenimentului, Răzvan Pop a vorbit despre dezvoltarea companiei, în cei zece ani, subliniind că 95% din producţie merge la export.

 

„Zece ani înseamnă parcurgerea unei etape importante în viaţa unei companii. Este nu doar o ocazie de sărbătoare ci şi o oportunitate în care să stăm şi să privim puţin în urmă. Fiind inginer la origine, implicit, îmi plac cifrele şi de aceea aş vrea să vă prezint o retrospectivă a activităţii Vimetco Extrusion în decursul celor zece ani. Vimetco Extrusion produce o gamă variată de dimensiuni şi de forme, care sunt folosite în diferite industrii, începând de la construcţii uşoare, la construcţii civile şi industriale, panouri solare şi ajungând până la industria transportatoare şi industria de automotive. Profilele noastre extrudate reprezintă elementul principal în crearea produselor finale ale clienţilor noştri. 95% din produsele Vimetco Extrusion pleacă peste hotare în aproape toată Europa. Restul de cinci la sută sunt vândute spre clienţii din România, însă pe viitor ne propunem ca cifrele să crească astfel încât să deservim într-un procent mai mare piaţa internă”, a declarat el.


Directorul general al Vimetco Extrusion a vorbit și despre creșterea producției companiei, dar și a numărului de angajați.

 

„Dacă este să ne uităm la creşterea capacităţii de producţie şi, implicit, a vânzărilor, putem observa că, dacă în 2007, Vimetco Extrusion producea şi vindea 4.500 de tone de profile, din care 500 erau profile customizate, astăzi ajungem să vindem aproximativ 24.000 de tone, din care 9.000 sunt profile customizate. Intrarea pe noi pieţe şi creşterea continuă a volumului de vânzări a adus cu sine şi extinderea echipei Vimetco Extrusion astfel încât, de la un număr de 133 de angajaţi pe care îi aveam în anul 2007, astăzi numărăm peste 240 de angajaţi”, a mai spus Răzvan Pop.


În cei zece ani, Vimetco Extrusion a investit şi în modernizarea infrastructurii şi a echipamentelor, lucru ce a generat şi o creştere a profitului.

 

„Pe lângă continua investiţie a companiei în personalul său, în echipă, şi datorită faptului că ne aflăm într-un mediu de business competitiv şi dinamic, Vimetco Extrusion a investit, de-a lungul timpului, în modernizare, în îmbunătăţiri, peste 16 milioane de euro, în infrastructură şi echipamente, reuşind astfel să ne aliniem cerinţelor din ce în ce mai crescute ale pieţei. Beneficiile acestor investiţii constante se regăsesc îndeosebi în calitatea produselor noastre. Mărturie stă faptul că peste 50% din produsele Vimetco Extrusion sunt vândute, astăzi, pe piaţa germană care reprezintă un etalon de calitate atât în Europa, cât şi în lume. Toate acestea, însumate, au făcut ca cifra noastră de afaceri să crească de-a lungul anilor, de la 13 milioane de euro, până în prezent la aproape 60 de milioane de euro, încadrând astfel Vimetco Extrusion la marii contribuabili, fapt cu care ne mândrim cu toţii”, a mai explicat RazvanPop.

Igor Higer: Calitatea noastră unică - oamenii din Slatina şi din alte părţi ale României care muncesc acum cu noi

Igor Higer, fost director general al companiei şi actual preşedinte al CA, a vorbit despre potenţialul profesional al românilor, despre care susţine că reprezintă calitatea Vimetco Extrusion.

 

„Deoarece sunt străin, în primele zile în această companie, am ales calea cea mai uşoară şi am adus angajaţi străini pentru poziţiile de management. Însă, după primul an în Slatina, am realizat că această ţară are oameni cu un fantastic potenţial profesional. Împreună cu abordarea pozitivă a fondatorilor Vimetco Extrusion, pot spune fără urmă de îndoială: calitatea noastră unică, de la început şi până azi au fost oamenii din Slatina şi din alte părţi ale României care muncesc acum cu noi. Când mă gândesc că o parte din ei au început să lucreze în VE acum 10 ani, când aveau doar 20 ani, şi astăzi conduc compania, sunt foarte mândru de ei şi foarte mândru de Vimetco Extrusion care a promovat oamenii dintotdeauna”, a spus Igor Higer.


Oficialul Vimetco a vorbit şi despre orizonturile de dezvoltare ale companiei, subliniind că personalul dedicat face diferenţa faţă de competitori.

 

„În piaţa industrială actuală, creşterea şi dezvoltarea pot veni doar de la oameni. Majoritatea companiilor au astăzi mai mult sau mai puţin aceleaşi echipamente. Desigur, vom continua să investim în tehnologie, dar fără să dezvoltăm zilnic calitatea şi profesionalismul angajaţilor noştri, nu vom avea realizări de valoare. Prin urmare, principalele investiţii sunt în echipă şi sunt sigur că această strategie ne va diferenţia de ceilalţi competitori”, a mai spus Igor Higer.

Comentarii

Redacţia

2016-10-30 16:29:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...