Învăţământ

2017-04-07, 11:50:13

FOTO. Zeci de elevi din cinci judeţe, la Concursul interjudeţean de antreprenoriat, organizat de CE „Petre S. Aurelian” Slatina

60 de elevi din cinci judeţe au participat, vineri, la Concursul Interjudeţean „Antreprenor de succes”, ediţia a III-a, desfăşurat la Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina.

La deschiderea evenimentului au participat reprezentanţi ai AJOFM Olt, ai Corpului Experţilor Contabili Slatina, dar şi directorul USAMV Slatina, profesorul universitar Ion Bozgă.

Au participat elevi din judeţele Olt, Vâlcea, Mehedinţi, Galaţi şi Hunedoara.

Coordonatorul concursului, directorul adjunct al CE „Petre S. Aurelian”, Jenica Urdeş, le-a vorbit participanţilor la concurs despre vocaţia de antreprenor.

„Faptul că sunteţi astăzi aici este o speranţă că în viitor mulţi dintre voi veţi deveni antreprenori de succes. De ce antreprenoriat?  Pentru că activitatea antreprenorilor are un impact puternic asupra lumii, ei sunt cei care fac ca lucrurile să se mişte, sunt cei care descoperă produse noi, cei care le promovează, dar tot ei sunt cei care asigură un loc de muncă pentru marea populaţie a globului. Antreprenoriatul este o competenţă pe care o dobândiţi studiind modulele şi disciplinele din şcoală. Se pare că, în sfârşit, şi sistemul de învăţământ din România a realizat că trebuie pregătiţi şi antreprenori, adică angajatori, nu numai angajaţi”, a afirmat Jenica Urdeş.

Ion Bozgă a împărtăşit din experienţa sa de antreprenor, adăugând că şi eşecul poate fi un factor mobilizator.

Comentarii

Redacţia

2017-04-07 11:50:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro