FOTO. „Zilele Medicale Slătinene”, eveniment dedicat celor care, zi de zi, salvează vieţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina organizează, astăzi şi mâine, ediţia a doua a „Zilelor Medicale Slătinene”, eveniment dedicat medicilor şi asistenţilor care zi de zi salvează vieţi în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ.

Evenimentul organizat în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” s-a bucurat de prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, primarului municipiului Slatina, Emil Moţ, senatorului de Olt, medicul neurolog Renică Diaconescu, conducerii unităţii medicale, managerul Cătălin Rotea, directorul medical Cătălin Pătru şi directorul de îngrijiri medicale Mirela Stăncioiu.

Prima parte a acestei manifestări dedicate cadrelor medicale slătinene a avut parte şi de oaspeţi de seamă, medici de renume din cadrul Universităţii de Medicină şi Framacie Craiova, Spitalului de Urgenţă Craiova sau Institutului Clinic Fundeni. Au fost prezenţi la Slatina conferenţiar universitar doctor Valeriu Şurlin, şeful Clinicii de Chirurgie 1 din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova, prorectorul cu managementul academic şi asigurarea calităţii procesului de învăţământ în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, conferenţiar universitar doctor Nicolae Dinescu, medic epidemiolog, şef Lucrări doctor Florin Anghelina, din cadrul UMF Craiova, medic ORL, conferenţiar universitar doctor Alina Tănase, şefa secţiei Hematologie IV - Transplant Medular, Institutul Clinic Fundeni şi medicul Gindrovel Dumitra, membru în grupul de lucru pro vaccin.

Dar cei mai importanţi invitaţi au fost medicii şi asistenţii unităţii medicale din Slatina. Acestora li s-au adus mulţumiri pentru tot ceea ce fac în încercarea de a-şi salva semenii în fiecare zi.

Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, for în subordinea căruia Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se află de aproape opt ani, şi-a exprimat bucuria de a fi alături de medicii şi întreg personalul medical. Acesta le-a reamintit că beneficiază de tot sprijinul instituţiei pe care o conduce şi că investiţiile în Spitalul Slatina sunt departe de a se fi terminat.

„Cred că aveam nevoie de un astfel de eveniment, pentru că prezentăm şi lucrurile bune care se întâmplă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Din păcate, în această perioadă, în România nu se caută şi nu se prezintă decât lucrurile negative, din orice, inclusiv din actul medical. Prin astfel de evenimente reuşim să aducem în faţă o parte din activitatea dumneavoastră zilnică şi să prezentăm, aşa cum merită, actul medical ce se desfăşoară în Spitalul Slatina. Pe lângă efortul investiţional pe care Consiliul Judeţean l-a făcut în ultimii opt ani, pe lângă efotul medical pe care îl faceţi dumneavoastră, în fiecare zi, cred că aveam nevoie de un astfel de eveniment pentru a întregi acest circuit. Vă felicit pentru că vă dedicaţi timpul pregătirii dumneavoastră profesionale, dar mai ales vă mulţumesc pentru aţi ales să faceţi medicină de performanţă în Slatina, într-un spital de provincie. Şi nu în ultimul rând, o felicit pe Elena (Elena Vişan, fostul manager al SJU Slatina - n. red.) pentru că a avut ideea strălucită, anul trecut, de a organiza prima ediţie a «Zilelor Medicale Slătinene». Vă pot spune să vă bazaţi în continuare pe Consiliul Judeţean pentru planul de investiţii propus pentru perioada următoare”, le-a trasmis Marius Oprescu, medicilor prezenţi în sală.

Prezent la eveniment, Emil Moţ, primarul Slatinei, le-a mulţumit la rândul său celor care zi de zi sunt în alertă, astfel încât noi, slătinenii, şi toţi oltenii care trec pragul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina să fim mai sănătoşi.

„Când Cătălin Rotea mi-a înmânat invitaţia pentru acest eveniment, l-am întrebat câţi slătineni beneficiază de serviciile medicale ale spitalului. Şi am rămas surprins să aflu că anul trecut aţi avut aproximativ 10.500 de pacienţi slătineni şi alte câteva zeci de mii de internări ale pacienţilor din întregul judeţ. Asta însemnă că slătinenii au încredere în serviciile medicale pe care dumneavostră le oferiţi. Vreau să vă asigur că Primăria Slatina este alături de dumneavostră atât cât îi permite cadrul legal. Probabil ştiţi că am început demersurile pentru a construi 20 de noi apartamente, care prin programul ANL vor fi destinate exclusiv medicilor. Primăria Slatina a pus la dispoziţie terenul pe care se va construi acest bloc de locuinţe. Cred că este un lucru extraordinar pentru medcii care vor veni să lucreze în Spitalul Slatina sau pentru cei care deja sunt şi nu au o locuinţă aici”, a declarat Emil Moţ.

Patru medici care şi-au dedicat viaţa Spitalului Slatina, cu peste 40 de ani de activitate în această unitate sanitară, au primit diplome de excelenţă din partea organizatorilor evenimentului. Pe scenă au urcat medicul dermatolog Constantin Badea, chirurgul Vasile Ştefan, psihiatrul Petru Grigore şi chirurgul ortoped Constantin Popa.