Special

2018-01-22, 11:12:39

GALERIE FOTO. Superlativele Slatinei, premiate de municipalitate

Slătinenii care au excelat în domeniile lor, în anul 2017, au fost premiaţi de municipalitate, duminică seara, în cadrul Galei Superlativelor, desfăşurată la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina. Totodată, au fost premiate şi instituţiile publice, ONG-urile şi firmele de pe platforma industrială a municipiului. Cu această ocazie, au fost conferite şi distincţiile de cetăţean de onoare pentru doi slătineni, militari în Armata Română, răniţi în Afghanistan.

Evenimentul a fost prezentat de actriţa Monica Davidescu şi de Aurelian Temişan. Au urcat pe scenă Trupa Hypnotic şi Marcel Pavel.

În debutul Galei, primarul Slatinei, Emil Moţ, le-a mulţumit tuturor pentru contribuţia adusă la dezvoltarea municipiului, în anul precedent.

„Vreau să vă mulţumesc din suflet că sunteţi aici, în seara aceasta, şi sărbătoriţi cu noi această gală pe care am gândit-o şi creat-o pentru dumneavoastră. Vă mulţumesc şi pentru faptul că aţi fost alături de noi, sâmbătă, când am sărbătorit cei 650 de ani de atestare documentară, că aţi simţit alături de noi imnul Slatinei, pe care nu-l mai auzisem de ani, că aţi fost alături de noi când am eliberat cele 650 de baloane şi, mai mult decât atât, aţi fost alături de noi la concertul superb de pe Esplanadă. De asemenea, vreau să vă mulţumesc pentru că trăiţi în Slatina şi pentru că faceţi cea mai bună treabă aici. Vă doresc din suflet mulţi, mulţi ani în Slatina!La mulţi ani, Slatina!”, a afirmat Moţ.

În cadrul Galei Superlativelor, a fost conferită distincţia „Personalitatea Anului”. Astfel, pentru activitatea sportivă, a fost premiat ultraatletul Vlad Tănase. Acesta a reuşit, în anul 2017, finalizarea a două celebre competiţii sportive de anduranţă: triplu IronMan - „The Brutal Extreme” (Ţara Galilor) şi „Enduroman” (Hampshire, Marea Britanie).

Personalitatea anului în cultură a fost desemnată Aurelia Grosu, doctor în istorie, pentru elaborarea, în 2017, a unui proiect inedit în peisajul cultural slătinean, respectiv realizarea unui film documentar despre istoria municipiului Slatina - „Vârstele Slatinei”.

Pentru activitatea economică, a fost premiat Wolfgang Meier, director executiv Pirelli Tyres Romania - pentru rezultatele economice obţinute în cursul anului 2017 şi continuarea planurilor de extindere a fabricii de la Slatina.

Doi militari slătineni, veterani ai Armatei Române în conflictele din Afghanistan şi Kosovo şi componenţi ai lotului României la Jocurile Paralimpice Invictus desfăşurate la Toronto, Canada, au fost desemnaţi cetăţeni de onoare ai municipiului Slatina, în cadrul Galei Superlativelor.

Este vorba despre locotenent-colonelul Nicolae Grigore şi caporalul Eugen Pătru.

Cei doi au fost componenţi ai lotului României la Jocurile Paralimpice Invictus desfăşurate în Toronto (Canada), în septembrie 2017, jocuri dedicate militarilor răniţi în teatrele de operaţii, competiţie unde au participat la probele power-lifting şi înot.

Primele zece societăţi comerciale, în ceea ce priveşte contribuţia la bugetul local, au primit cheia oraşului de la primarul Emil Moţ, în cadrul Galei Laureaţilor. Este vorba despre: Alro SA, Pirelli Tyres Romania SRL, TMK- Artrom SA, Prysmian Cabluri şi Sisteme SA, Bekaert Slatina SRL, Electrocarbon SA, Kaufland România SCS, Delta Aluminiu SRL, Altur SA, Dedeman SRL.

Tot în cadrul acestei manifestări, pentru investiţiile finalizate în anul 2017, cu impact pozitiv asupra dezvoltării economice a municipiului Slatina, stabilităţii sociale şi protecţia mediului, au primit diplome de excelenţă: Prysmian Cabluri şi Sisteme SA, Pirelli Tyres Romania SRL, Bekaert Slatina SRL, TMK-Artrom SA, Alro SA, Nitela Impex SRL.

Totodată, în cadrul Galei Laureaţilor au fost premiate de municipalitate Consiliul Judeţean Olt, Prefectura Olt, DGASPC Olt, dar şi mai multe ONG-uri şi persoane care au desfăşurat activităţi pentru promovarea Slatinei şi valorilor municipiului, în anul precedent.

Comentarii

Redacţia

2018-01-22 11:12:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...