Comentariul Gazetei

2020-02-06, 15:14:44

Greşelile Guvernului PNL şi ce aş face eu în locul PSD - Pro România

Ajunşi în faţa ciolanului Puterii, liberalii au uitat că au beneficiat de un val de indignare din partea populaţiei, sentiment pe care îl au oamenii, în general, faţă de orice guvern. În beţia lor pentru putere şi crezând că au totul pus la punct, astfel încât să rămână la butoane măcar până la finalul mandatului de preşedinte al lui Iohannis, cei de la PNL au făcut o serie de greşeli care au arătat că nu sunt cu nimic diferiţi faţă de PSD sau celelalte partide care s-au perindat pe la Palatul Victoria. Mai mult, se pare că sunt mult mai răi.

Aş enumera ca greşeli, în fruntea listei, avalanşa de ordonanţe de urgenţă, 25 la număr, date „noaptea ca hoţii”. Apoi, eliminarea pensiilor speciale s-a dovedit a fi doar un exerciţiu de imagine, alegerea primarilor în două tururi este mai probabil să nu se materializeze, la fel ca şi desfiinţarea Secţiei Speciale. În plus, nici ei nu ştiu cum e mai bine să fie aleşi primarii sau preşedinţii de consilii judeţene.

În continuare, Iohannis şi cei de la PNL forţează acest scenariu cu anticipatele, iar pe zi ce trece se dovedeşte că scurtarea mandatelor parlamentarilor cu aproape opt luni îi avantajează pe liberali cel mai mult. Dacă aş fi în locul liderilor noii majorităţi PSD-Pro România, aş trânti la vot această primă propunere de premier (cel mai probabil va fi tot Ludovic Orban) şi aş face în aşa fel încât a doua propunere să treacă (cel mai probabil nu va mai fi Ludovic Orban). Astfel, s-ar evita anticipatele. Noul Guvern, garantat de PNL şi Iohannis, ar trebui să ducă guvernarea până la alegerile la termen, când ar pierde cu brio, după măsurile nepopulare ce se prefigurează.


Comentarii

Redacţia

2020-02-06 15:14:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...