Actualitate

2020-05-20, 18:30:14

Idei de sporturi de practicat în casă pentru a te menține în formă

Izolarea și obligativitatea de a petrece cât mai mult timp înăuntru, mai ales dacă poți lucra de acasă, nu este foarte benefică pentru sănătate. Dacă nici spațiul avut la dispoziție nu îți permite să desfășori o activitate sportivă, este cazul să te gândești la alternative care să te ajute totuși să îți păstrezi tonusul fizic.

Mai jos găsești câteva idei inedite, dar practice de sporturi pe care le poți practica din confortul casei tale.

Idei simple dar eficiente de a-ți păstra condiția fizică

1.       Exerciții de fitness și pilates

Dacă ești genul de persoană care ține la sănătatea sa și face sport pentru a o menține în parametri optimi, exercițiile simple de fitness și pilates sunt cele mai potrivite pentru tine. Pentru multe dintre ele nu ai nevoie decât de o saltea de dimensiuni mici care să-ți permită să te desfășori. De asemenea, fie că preferi să urmărești programe video, fie că  ai rutina ta proprie, acest tip de antrenament se efectuează relativ ușor și rapid, în funcție de capacitatea ta fizica.

2.       Tenisul de masa

Poate crezi că pentru un astfel de sport îți trebuie o masă specială, însă există și posibilitatea de a folosi un birou sau, mai simplu, o masă pentru a te antrena. Aceasta este unul dintre cele mai distractive activități fizice pe care le poți practica alături de cei dragi.

3.       Darts

Cu siguranță că nu te-ai gândit la darts ca la un sport în adevăratul sens al cuvântului, însă sunt țări în care se organizează chiar și campionate. Așadar, dacă nu ai încă echipamentul necesar, îl poți comanda acum pentru a te distra alături de familie. Îi poți atrage până și pe cei mici, astfel vă veți juca împreună, mai ales că aceasta este o activitate de echipă.

4.       Bicicletele magnetice și cele de cycling

Bicicletele oferă antrenamente complete, de aceea sunt cumpărate de foarte multe persoane. Cele mai căutate sunt cele magnetice, datorită prețului mai mic și a mulțimii de opțiuni. În ultimii ani, însă, au apărut modelele de cycling, care sunt mai complexe, deci mai scumpe. Acestea din urmă sunt pentru cei care practică sport la nivel semi-profesionist sau pentru care mersul la sală zilnic este un stil de viață.

5.       Alergatul pe banda

Ca și bicicletele, benzile de alergare sunt la foarte mare căutare, în primul rând pentru că nu ocupă mult spațiu, dar și pentru că sunt durabile și rezistente. Alergatul este unul dintre cele mai complexe exerciții și să poți să îl practici în casă este un adevărat beneficiu.

Impune-ți un program și respectă-l

Poate la început îți va părea dificil să stabilești un program pentru exercițiile pe care urmează să le faci acasă, însă, ca și la muncă, organizarea te va ajuta foarte mult. De asemenea, implicarea altor membri ai familiei în crearea unei rutine simple, dar eficiente, îți va fi de folos.

Practicarea unui sport poate fi începută în orice moment al vieții și nu, nu trebuie sa fie unul de performanță. Motivele pentru a începe să faci mișcare ar trebui să fie legate de sănătate și de relaxare. Încearcă și convinge-te de beneficiile exercițiilor fizice!

Sursa foto: Pixabay.com


Comentarii

Redacţia

2020-05-20 18:30:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...