Eveniment

2018-12-10, 09:22:38

IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL! Cruzime fără margini! O iapă gestantă, omorâtă de stăpân pentru că nu mai putea să tragă căruţa încărcată

Cruzime fără margini. Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Morunglav, este cercetat de poliţişti după ce, duminică seara, şi-a omorât calul pentru că n-a mai putut să transporte o căruţă încărcată cu nisip de la râul Olteţ, în satul Govora din comuna Bobiceşti.

Martorii povestesc că este vorba de o iapă gestantă, căreia Gheorghe Petre, în vârstă de 48 de ani, i-a tăiat gâtul, pur şi simplu, atunci când nu a mai putut duce greutatea. Imaginile au fost postate pe Facebook, oamenii condamnând gestul acestuia.

„Calul a fost omorât, duminică seara, pe malul Olteţului. Avea căruța cu nisip ud şi probabil ca nu mai putea trage din cauza greutății. Totul s-a petrecut în satul Govora, care aparține de comuna Bobiceşti”, povesteşte unul dintre martori.

Un alt martor descrie imagini de groază. Animalul fiind gestant în lună mare, martorii puteau vedea zbaterea fătului, în ultimele clipe de viaţă ale sale şi ale mamei sale.

„Mai avea și mânz în burtă. Când am ajuns eu cu Bebe acolo, iapa era moartă și se vedea cum se zbătea mânzul în burtă. Îi umbla burta de ziceai că vrea ea să plece”,
arată un martor.

Oamenii din Morunglav susţin că Gheorghe Petre este un cunoscut consumator de alcool şi scandalagiu, de multe ori victimele ieşirilor sale fiind chiar membrii familiei sale.

„Nu este chiar în regulă, este un om cam dezorientat. Nu este chiar un cetăţean model. Mai are probleme în familie, dar nu face scandaluri cu alte persoane. Îi place însă alcoolul şi se complace în asta. A mai fost cioban, mai are şi alte animale, cu ajutorul cărora îşi duce existenţa. Este un gest urât pe care l-a făcut, impactul emoţional fiind major”,
a declarat primarul din Morunglav, Ion-Adrian Stanciu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că pe numele bărbatul a fost deschis un dosar penal pentru „omorârea animalelor cu intenţie”.

„Cele semnalate pe Facebook au fost aduse la cunoştinţă organelor de poliţie. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omorâre a animalelor cu intenţie, faptă prevăzută de Legea 205/2004, împotriva unui bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Bobiceşti”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Din păcate legislaţia românească este foarte blândă cu cei care comit astfel de fapte. Pentru ceea ce a făcut, bărbatul riscă trei luni de închisoare sau amendă.


Comentarii

Redacţia

2018-12-10 09:22:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...