Actualitate

2019-02-12, 13:49:29

În caz de deces, moştenitorii au drept de proprietate asupra titlurilor de stat

Ministerul Finanţelor Publice a lansat trei noi emisiuni de titluri de stat, la începutul acestei luni. Oltenii sunt ademeniţi cu dobânzile anuale avantajoase, iar în caz de deces, moştenitorii au drept de proprietate asupra acestor titluri de stat.

Titlurile de stat Tezaur au fost emise începând cu 4 februarie 2019, cu scadențe la 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4, 4,5 sau 5 la sută, veniturile aferente fiind neimpozabile. Titlurile de stat pot fi cumpărate între 4 și 22 februarie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului, între 4 și 21 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Titlurile de stat care au fost lansate pe 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019.

Comentarii

Redacţia

2019-02-12 13:49:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...