Agricultură

2019-08-02, 14:40:04

În ce localităţi din judeţ sunt vândute cele mai multe terenuri agricole. Sâmbureşti, comuna unde nu a fost tranzacţionată nicio bucată de pământ

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, în acest an, la nivelul judeţului au fost vândute peste 2.200 de hectare teren agricol, suprafaţă ce se regăseşte în cele 2.755 de oferte depuse la sediul instituţiei pentru avizare. La polul opus, la Sâmbureşit nicio bucată de pământ nu a fost tranzacţionată.

Astfel, cele mai multe terenuri agricole au fost vândute în următoarele localităţi: Rusăneşti 90 de oferte, cu 59 de hectare, Drăgăneşti-Olt 80 de oferte, cu 22 hectare, Grojdibodu şi Izbiceni câte 67 oferte, fiind tranzacţionate peste 80 de hectare la nivelul celor două comune, Scorniceşti 61 de oferte, cu peste 66 de hectare, Corabia 60 de oferte, cu 105 hectare, Sprâncenata 59 de oferte, cu peste 36 de hectare, Găneasa 57 oferte, cu peste 33 de hectare, şi Radomireşti 53 oferte, cu peste 41 de hectare. Totodată, la Redea au fost vândute peste 112 hectare teren agricol.

Reprezentanţii DAJ Olt spun că sunt tranzacţionate parcele mici, acestea fiind, de regulă, achiziţionate de către marii proprietari de terenuri, care încearcă astfel să-şi comaseze suprafeţele agricole, pentru creşterea productivităţii.

La polul opus, nu au fost tranzacţii cu terenuri agricole, în acest an, la Sâmbureşti, iar la Şerbăneşti au fost vândute doar două hectare.

Comentarii

Redacţia

2019-08-02 14:40:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...