În septembrie încep lucrările de reabilitare a esplanadei din centrul Slatinei

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a anunţat că în luna septembrie vor începe lucrările de reabilitare a esplandei din centrul municipiului.

Edilul a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că zona de promenadă a Slatinei se va muta în noul parc de la fosta unitate militară, ce va fi inaugurat la finalul lunii. Astfel, constructorul va avea undă verde pentru a intra cu utilajele.

„Deocamdată suntem la partea de proiectare, ordinul de începere este dat. Sigur, în septembrie vor începe şi lucrările fizice la noua Esplanadă”, a declarat Moţ.

În cadrul acestui proiect, centrul municipiului Slatina va fi modificat complet, potrivit imaginilor făcute publice de Primăria Slatina. Trecerea de pe Esplanadă în Expo Parc va putea fi făcută cu uşurinţă, fără scări, iar valoarea întregii investiţii se ridică la aproximativ cinci milioane lei.

Actuala Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare.

Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi la Expo Parcul din apropiere au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.

Realizarea centrului civic ce cuprinde Esplanada şi Expo Parcul, deşi a mâncat timp şi mai ales bani, reprezintă cea mai mare investiţie din punct de vedere tehnic din Slatina. Întreaga zonă a fost placată cu granit, fiind destinată exclusiv traficului pietonal.

Tot aici au fost construite o fântână liniară cu o lungime de 30 de metri şi un ansamblu artezian compus dintr-o fântână muzicală cu jeturi luminoase şi colorate placată de „swing-uri” jucăuşe. Expo Parcul a presupus modernizarea parcului existent între străzile Vederii şi Casa de Cultură a Sindicatelor, realizarea unei cascade pe o parte a scărilor de la fostul magazin Oltul până la muzeu, dar şi realizarea unei arteziene cu fum şi foc în forma literei „S”, construcţie unicat în România.