Comentariul Gazetei

2019-07-01, 16:19:44

În vremea copilăriei mele, un pui scos de cloşcă primăvara avea o jumătate de kilogram în toamnă

Evit să cumpăr carne de pui. Nu înţeleg cum un pui este crescut în fermă în doar câteva săptămâni. Îmi amintesc că puii scoşi de găinile bunicii, în primăvară, ajungeau în toamnă cam cât pumnul. Adică în patru-cinci luni săreau puţin de o jumătate de kilogram. Erau crescuţi natural, fără să primească hrană artificială. Acum, în ferme, puii ajung la un kilogram în trei-patru săptămâni. Miracol, ştiinţă, dar cu ce preţ! Medicii spun tot mai des că adolescenţii au probleme mari de dezvoltare din cauza hormonilor ingeraţi din carnea de pui.

Ultimele controale ale autorităţilor au scos la iveală nerguli mari în fermele de păsări. Lista deficienţelor este lungă: deficiențe privind stocarea și gestionarea medicamentelor și a altor produse biologice la nivelul fermelor, lipsa testării calităţii apei administrate păsărilor, igienă necorespunzătoare în exploataţii sau deficiențe privind etichetarea cărnii de pasăre și a produselor obținute din carne de pasăre.

Dacă pui refrigerat mai cumpăr din când în când de voie, de nevoie, nu mă ating niciodată de carnea de pui congelată. Tot timpul mă gândesc la puiul congelat ca la adevărate leşuri!
 


Comentarii

Redacţia

2019-07-01 16:19:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...