Eveniment

2021-04-12, 14:16:25

Încă un bloc ANL va fi construit la Slatina. Care este locaţia noului imobil

Încă 20 de locuinţe pentru tineri vor fi construite, în Slatina, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL). Locaţia aleasă este pe strada Cireaşov, nr. 23.

Potrivit unui anunţ oficial, Agenția Națională pentru Locuințe a demarat, astăzi, procedura de achiziție publică servicii de proiectare - studiu de fezabilitate și studii conexe pentru obiectivul de investiţie „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Olt, municipiul Slatina, str. Cireașov nr. 23, etapa II.2.2”, totalizând 20 locuințe.

Aceste locuințe se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin ANL, și care pot primi repartiții în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste, persoane care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.

„După minimum un an de închiriere neîntreruptă, chiriaşii au posibilitatea de a cumpăra apartamentele în care locuiesc, fără ca vânzarea să fie condiționată de vârsta solicitanților (achitând integral prețul locuințelor din sursele proprii și/sau credite ipotecare contractate de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară, sau în rate lunare egale, inclusiv dobânda aferentă, cu un avans de minim 15% din valoarea de vânzare, direct către autoritățile publice locale care administrează locuințele)”, arată ANL.

Conform solicitării formulate de autoritatea publică locală, pe amplasamentul propus în str. Cireașov nr. 23 se vor realiza 20 apartamente cu două camere, într-un imobil cu regim de înălțime P+3E+M, similar cu investiția finalizată în anul 2020 pentru specialiștii din sănătate.

Termenul estimat de finalizare a procedurii este de circa 30 zile, urmând ca, după semnarea contractului de prestări servicii, documentația tehnico-economică să fie predată la ANL în termen de 45 zile.

Comentarii

Redacţia

2021-04-12 14:16:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...