Sănătate

2019-02-12, 12:38:12

Încă un oltean mort de gripă, un bărbat de 79 de ani. Numărul deceselor a urcat la cinci

Un bărbat, de 79 de ani, din Olt, a murit din cauza gripei. Acesta a fost diagnosticat cu virusul gripal tip A. Numărul oltenilor morţi după ce au contactat virusul gripal a urcat la cinci.

Gripa continuă să facă victime la nivelul judeţului. Un bărbat în vârstă de 79 de ani a fost confirmat de Institutul Cantacuzino Bucureşti cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09. Olteanul, care a murit sâmbătă, nu avea condiţii medicale preexistente cunoscute, însă nu se vaccinase antigripal în acest sezon rece.         

Autorităţile aşteaptă rezultatele buletinelor de analiză pentru încă doi pacienţi, morţi la Spitalul Slatina, printre care şi un copil de 11 ani. Copilul a venit într-o stare foarte gravă la unitatea medicală slătineană, în comă, la sfârşitul săptămânii trecute, şi a murit la scurt timp după internare. Testele rapide prelevate de către medicii slătineni au arătat că acesta are şi virusul gripal, însă structura centrală nu a eliberat încă buletinul care certifică sau nu boala. 

Comentarii

Redacţia

2019-02-12 12:38:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...