Oltenii îşi pot achiziţiona, începând de joi, miel din Târgul de la Slatina ce va fi deschis în perioada 13-15 aprilie, programul de sacrificare a mieilor fiind între 07.00-17.00. Spaţiul ce a aparţinut fostului abator Strehareţi a fost curăţat de autorităţi, urmând ca aici să fie organizat târgul ce a primit o autorizaţie temporară din partea DSVSA Olt.
Astfel, fermierii din judeţ ce deţin miei sunt aşteptaţi, începând de joi, să vină aici cu animale. Specialiştii olteni spun că mieii care urmează să fie sacrificaţi trebuie să aibă crotalia simplă şi pe cea electronică. Acestea trebuie să deţină acelaşi cod unic de identificare. Animalele trebuie să fie însoţite de certificatul pentru tăierea ovinelor şi caprinelor, formularul de mişcare şi documentul ce conţine informaţii referitoare la lanţul alimentar ovine, caprine.
Întregul proces de sacrificare va fi supravegheat de un medic veterinar.