Comunitate

2017-04-12, 17:06:33

Începând de joi, oltenii îşi pot achiziţiona miel din Târgul Slatina, amenajat la fostul Abator Strehareţi

Locul ce a aparţinut cândva Abatorului Slatina va prinde viaţă începând de joi, când mai mulţi fermieri din judeţ ce deţin animale îşi vor expune mieii pentru a fi vânduţi orăşenilor. Târgul de la Slatina va fi deschis până sâmbătă, iar programul de sacrificare este între 07.00-17.00.

Oltenii îşi pot achiziţiona, începând de joi, miel din Târgul de la Slatina ce va fi deschis în perioada 13-15 aprilie, programul de sacrificare a mieilor fiind între 07.00-17.00. Spaţiul ce a aparţinut fostului abator Strehareţi a fost curăţat de autorităţi, urmând ca aici să fie organizat târgul ce a primit o autorizaţie temporară din partea DSVSA Olt.

Astfel, fermierii din judeţ ce deţin miei sunt aşteptaţi, începând de  joi, să vină aici cu animale. Specialiştii olteni spun că mieii care urmează să fie sacrificaţi trebuie să aibă crotalia simplă şi pe cea electronică. Acestea trebuie să deţină acelaşi cod unic de identificare. Animalele trebuie să fie însoţite de certificatul pentru tăierea ovinelor şi caprinelor, formularul de mişcare şi documentul ce conţine informaţii referitoare la lanţul alimentar ovine, caprine.

Întregul proces de sacrificare va fi supravegheat de un medic veterinar.

Comentarii

Redacţia

2017-04-12 17:06:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...