Sănătate

2022-01-13, 14:50:15

Începe vaccinarea copiilor de 5-11 ani. Programarea în platform, funcțională de astăzi

Vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani începe pe 26 ianuarie, dar programarea în platforma dezvoltată de STS este posibilă începând de joi, anunță Comitetul național de coorodonare a campaniei de vaccinare (CNCAV).

„Astăzi, 13 ianuarie a.c, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali”, anunță CNCAV, citat de g4media.ro.

La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare, precizează sursa citată.

În Europa, campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani a început deja de o lună, însă autoritățile din România au întârziat vaccinarea copiilor. Ministerul Sănătății a motivat, într-un răspuns transmis G4Media.ro în 4 ianuarie, că până la începutul acestui an nu au fost fonduri pentru a comanda dozele necesare copiilor.

Comentarii

Redacţia

2022-01-13 14:50:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...