Naţional

2019-08-04, 13:48:21

Încurcături la Ro-Alert: Ofiţer ISU sancţionat, după ce a încurcat codurile trimise prin sistem

Un ofiţer al ISU Constanţa a fost sancţionat, duminică, după ce a încurcat codurile transmise prin sistemul Ro-Alert, sîmbătă seara. Potrivit reprezentanţilor ISU, acesta ar fi transmis populaţiei o avertizare Cod roşu în loc de Cod portocaliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 Un ofiţer al ISU Constanţa a fost sancţionat, duminică, după ce a trimis un mesaj Ro-Alert greşit, sâmbătă seara, când judeţul a fost sub avertizare Cod portocaliu, a anunţat şeful ISU Constanţa, Daniel Popa. Întrebat dacă alertele au fost trimise populaţiei la timp, şeful instituţiei a precizat că există un timp care se pierde între primirea mesajelor de la ANM şi transmiterea lor, necesar pentru redactarea textelor.

„Din greşeală operatorul nu a modificat mesajul şi l-a transmis cu Codul roşu. Am intervenit ulterior. Era în plin cod portocaliu, aveam peste 170 de apeluri. Nu este singura aplicaţie de informare, este şi aplicaţia DSU, mai avem şi alte aplicaţii pe care transmitem alertele meteorologice. (…) Primul apel a venit la 17.45. Nici nu apăruse mesajul de Cod portocaliu pentru intervenţie. Există un timp între primirea de la ANM şi transmiterea de către noi. Operatorului îi ia în jur de cinci minute redactarea apelului. Faptul că a apărut mesajul, acel ultim de Cod Portocaliu, era îndreptarea erorii”, a declarat Daniel Popa.

Potrivit acestuia, ofiţerul de serviciu a fost sancţionat cu o mustrare scrisă.

„Am luat măsuri. A fost sancţionat disciplinar ofiţerul de serviciu, cu mustrare scrisă. Va avea repercusiuni vizavi de evaluarea anuală şi nu va putea participa la eventuale concursuri sau examene de promovare într-un viitor apropiat. În plus, vom reinstrui personalul pentru a utiliza mai eficient pentru ca lucrurile să devină mai bune”, a mai spus şeful ISU Dobrogea.

Pompierii constănţeni au fost angrenaţi, de sâmbătă, începând cu ora 16.00, şi până duminică la prânz, în mai multe misiuni, ca urmare a furtunilor înregistrate în judeţ. Aceştia au intervenit pentru evacuarea apei din şase locuinţe şi din şase curţi inundate. De asemenea, s-a acţionat pentru degajarea a 33 de copaci căzuţi pe carosabil, dar şi a unui acoperiş şi a unei schele, care au avariat în cădere şapte autoturisme.

sursa: mediafax.ro

Comentarii

Redacţia

2019-08-04 13:48:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...