Eveniment

2019-08-20, 15:01:17

INML, despre cazul Caracal: „Cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe şi necesită timp“

Şeful INML, George Curcă, avertizează că instituţia nu a dat comunicate de presă pe tema expertizelor medicale ştiinţifice pe care le derulează la cererea procurorilor DIICOT, în dosarul Caracal, şi că procesul de verificare a probelor biologice este departe de a se fi terminat.

"Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML Mina Minovici Bucureşti nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale. Datele medico-legale conţinute în aceste rapoarte de expertiză au valoare ştiinţifică şi constituie elemente probatorii la dispoziţia organelor de justiţie", se arată într-un comunicat de luni al instituţiei de medicină legală.

Curcă subliniază faptul că "cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe şi necesită timp".

"Faţă de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite şi comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare întrucât rezultatele obţinute sunt parţiale", mai punctează directorul INML.

El notează că pentru obţinerea unor date medico-legale complete se continuă "cu celeritate" activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţi specifice de laborator antropologice şt genetice.

"În acest sens se continua efectuarea testelor si procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiţiei, se desfăşoară un proces de reeşantionare şl de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare ", se mai arată în comunicatul transmis de INML.

Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti este unitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Sănătăţii care elaborează expertize, examinări, constatări, examene de laborator şi alte lucrări medico-legale asupra persoanelor în viaţă, cadavrelor, produselor biologice şi corpurilor delicte, în vederea stabilirii adevărului în cauzele privind infracţiunile contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor ori în alte situaţii prevăzute de lege, precum şi în efectuarea de expertize medico-legale psihiatrice şi de cercetare a filiaţiei.

sursa: româniatv.ro

Comentarii

Redacţia

2019-08-20 15:01:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...