Învăţământ

2021-02-17, 14:48:40

Înscrierea la clasa pregătitoare. Ce se schimbă din acest an

Copiii s-au reîntors la școli, iar cei mai mici au avut mari emoții pentru prima întâlnire cu sala de clasă și cu colegii. Lucrurile s-au schimbat în 2021 în ceea ce privește înscrierea la clasa pregătitoare, arată un proiect de ordin al Ministerului Educației care a fost pus în dezbatere.


Mai exact, ordinul prevede ca intrarea copiilor în ciclul primar nu e condiționată de urmarea unei grupe mari la grădiniți așa cum a fost până acum, astfel că Zilele Porților Deschise în cadrul instituțiilor de învățământ sunt eliminate.

Proiectul de ordin prevede ca micuții care împlinesc vârsta de șase ani până la data de 31 august 2021 inclusiv să fie înscriși la clasa pregătitoare, astfel că nici procesul de înscriere nu mai e nevoie să fie urmat de terminarea unei grupe mari din cadrul grădiniței.

Grupa mare a fost inclusă în învățământul obligatoriu după ce în anul 2019 președintele statului a promulgat Legea educației naționale cu nr. 1/2011, dar aceasta nu prevede că preșcolarii care nu au terminat-o nu pot fi înscriși în învățământul primar.

O altă măsură prevăzută anul trecut care rămâne valabilă și pentru anul școlar 2020-2021 stipulează că evaluarea copiilor de către centrele județene de resurse și asistență educațională se face doar în două cazuri:

-copilul nu a frecventat grădiniţa;
-copilul s-a întors din străinătate.

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face în două etape:

-între 15 martie şi 29 aprilie 2021, prima etapă, părinţii vor putea completa online sau la şcoală cererea-tip de înscriere;

-între 24 şi 31 mai 2021, a doua etapă, se depun cererile-tip de înscriere la secretariatul şcolii aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate, pentru copiii care nu au fost înscrişi în prima etapă sau nu au participat.

Comentarii

Redacţia

2021-02-17 14:48:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...