Actualitate

2019-10-04, 09:49:14

Învață să alegi jucăriile potrivite pentru copilului tău

Chiar dacă nu pare, alegerea jucăriilor pentru copilul tău este un pas destul de dificil. Magazinele sunt pline de jucării, dar tu trebuie să combini atât dorințele copilului cât și nevoile acestora. Jucăriile sunt modalitatea ideală prin care copilul tău se poate dezvolta, își poate dezvolta imaginația și se poate distra.

Alegerea jucăriilor potrivite
 
Majoritatea jucăriilor au trecute pe etichetă vârsta copiilor cărora le sunt recomandate. Trebuie ținut cont de acest lucru în momentul în care vrei să alegi ceva potrivit pentru prichindelul tău. Nu poți cumpăra articole care conțin piese mici pentru bebeluși, acestea nefiind sigure pentru ei deoarece le pot înghiți.
 
Uneori pentru copilul tău, cea mai prețioasă și distractivă jucărie ești chiar tu. Acesta o să fie foarte încântat când o să râzi alături de el. În acest mod îi vei ocupa timpul și îl vei face să petreacă cât mai mult timp alături de tine și să se distreze. Află mai multe de aici.

Jucării destul de nepotrivite
 
Există și un număr mare de jucării cu care este posibil să nu le aprobi precum „armele”. Majoritatea părinților consideră că tipul acesta de jucării îi vor face pe copii să devină violenți, pe lângă acestea, aceștia își pot face rău atât fizic, cât și psihic.
 
Fetițele preferă jucăriile, joaca cu ele fiind foarte distractivă. Unele păpuși sunt considerate nepotrivite fiind îmbrăcate cu fuste mult prea scurte sau având tricouri decoltate. O mare parte din părinți consideră că aceste păpuși promovează o imagine greșită a femeii. Există și păpuși recomandate copiilor, precum papusile LOL de la Bebepufos, de exemplu.
 
Discuții privind jucăria potrivită

 
Chiar dacă tu ești persoana care va alege ce este potrivit pentru cel mic, este indicat să ai în vedere și dorințele lui. Să vezi ce își dorește și vei decide dacă acel lucru este potrivit pentru el. Dacă de exemplu își dorește o sabie îl poți face să înțeleagă că armele nu își au locul în casa voastră, că nu sunt potrivite pentru el și că nu îl vor ajuta cu nimic. Click pentru a afla mai multe.
 
Trebuie să ai grijă și ce vizionează pe televizor sau pe telefon, dacă tu îl vei lăsa să se uite la filme sau la videoclipuri cu scene violente, nu va înțelege de ce nu îi cumperi un pistol sau o sabie de jucărie.
 
Poți alege jucării care să îi stimuleze inteligența și creativitatea. Iată o listă a acestora:
 
Mingi - sigur aceasta îi vor capta atenția copilului tău. Se va uita la ele cum sar, le va arunca sau pur și simplu le va ține în mână.
 
Cuburi - există o multitudine de metode în care acestea se pot întrebuința. Fie că alege să construiască un castel, un trenuleț sau un turn. Cu ajutorul acestora copilul tău își va dezvolta imaginația.
 
Hăinuțele vechi
- pentru a vă distra împreună îl poți ajuta pe copilul tău să se costumeze în ce vrea el cu ajutorul hăinuțelor vechi. Află ce personaj îi place și îi poți face cadou un costum în care se poate preface că este oricine își dorește el. Se va bucura foarte mult.

Acum că ai aflat toate acestea, spor la cumpărături! Copilul tău sigur se va bucura de noua jucărie.

sursă foto: shutterstock.comComentarii

Redacţia

2019-10-04 09:49:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...