Comentariul Gazetei

2019-09-19, 15:08:49

Invazie de popi, pe Esplanadă. Cum s-a umplut parcarea de maşini de lux

Zeci de preoţi s-au plimbat în această dimineaţă netulburaţi pe Esplanada Slatinei. Unii erau la coadă la covrigi, alţii au băut liniştiţi o cafea la terasele din proximitate. Nu ştiu de ce, dar de câte ori preoţii fac lucruri comune, omeneşti, cum ar fi mâncatul unui covrig, mi se pare ciudat! Au avut o întrunire la Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina, nu ştiu tema, deşi mi-ar fi plăcut să aud cum se derulează dezbaterile lor. Cum sunt stabilite diferite taxe sau ce le este comunicat de la „centru”. Nu ştiu, zic şi eu...

Astfel, toată zonă a fost împânzită de preoţi. Mulţi aveau sutanele negre, unii au coborât din maşini în cămăşi şi pantaloni închişi la culoare şi s-au îmbrăcat pe Esplanadă, după ce şi-au sprijinit genţile pe bănci. Unii aveau şi ochelari de soare! În fine, tema mea nu este despre portul lor sau despre conduită, ci despre maşinile de lux care s-au regăsit astăzi în parcarea din faţa magazinului Oltul sau din cealaltă parcarea din capătul străzii, din imediata apropiere a Casei Sindicatelor.

Doar maşini de lux, cele mai multe negre: Ranger Rover, Mercedes, Audi. Sunt mărci de top, pe care un muritor de rând nu şi le permite. M-am tot gândit câte lumânări vând oamenii în sutană ca să poată achiziţiona un Ranger Rover, de exemplu!?

Vând, nu vând, preoţii trebuie să urmeze exact obiceiurile patriarhului.

În toamna anului trecut, patriarhul Daniel a sosit la slujba de sfinţire a Catedralei Neamului într-un Maybach S600. Până la Maybach mai au de vândut lumânări!

Comentarii

Redacţia

2019-09-19 15:08:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...