Agricultură

2018-12-20, 14:43:54

Investiţii de peste o jumătate de milion de euro în utilaje, la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Caracal

Reprezentanţii Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal vor continua investiţiile şi în 2019. De peste o jumătate de milion de euro vor fi achiziţionate tractoare, semănători şi combine, întreaga sumă fiind asigurată din profitul instituţiei de la Caracal.

Directorul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal, inginerul Marius Bran, a precizat că utilajele noi reduc costurile activităţilor agricole, profitul înregistrat fiind, pe termen lung, mai mare.

„O să derulăm noi investiţii şi anul următor. Vrem să achiziţionăm un set de noi utilaje, o altă gamă de utilaje noi, cum ar fi tractor, semănătoare, combină. Valoarea investiţiei se ridică la 500.000- 600.000 de euro, suma fiind asigurată din ceea ce producem noi, din profitul nostru. Noi avem utilaje pentru toată suprafaţa, dar le reînnoim. Cu o tehnologie nouă, reducem costurile. Acest lucru se reflectă în buget”,
a spus Marius Bran.

Staţiunea de Cercetare de la Caracal este una pe profit, care a reuşit să investească şi în 2017 aproximativ un milion de euro în utilaje. Banii au venit doar din vânzarea recoltei de pe cele 2.476 de hectare deţinute de instituţia caracaleană, din contractele de cercetare încheiate cu diverse societăţi private şi din comercializarea sămânţei de grâu, extrem de apreciată de fermieri.

Comentarii

Redacţia

2018-12-20 14:43:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...