Sănătate

2017-05-10, 16:24:27

Investiţii pe Secţia de Recuperare a SJU Slatina. Vechea bucătărie de parafină, înlocuită cu una nouă

Ţinând cont de afluxul de pacienţi care ajung lunar pe Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, reprezentanţii unităţii medicale au demarat o serie de investiţii pentru ca pacienţii care apelează la aceste şedinţe de recuperare să beneficieze de condiţii superioare.

Secţia de Recuperare este tot timpul la capacitate maximă, programările medicilor fiind făcute până la finalul lunii iulie.

Pentru ca oltenii care tranzitează această secţie să beneficieze de condiţii superioare, reprezentanţii celui mai mare spital din judeţ au eliminat vechea bucătărie de parafină şi au achiziţionat una nou.

Şefa Secţiei de Recuperare, medicul Roxana Catană, a declarat că acum acest proces este mult mai igienic, iar eliminarea vechii bucătării de parafină duce şi la reducerea cheltuielilor.

„Avem deja o realizare pe secţie, pentru că am eliminat vechea bucătărie de parafină şi am achiziţionat o baie de parafină nouă. Parafina nu mai este aşezată direct pe pacient cum era până acum, ea este inclusă în nişte săculeţi. Totul este mult mai igienic. Am eliminat şi aragazul, butelia şi mizeria. Mai avem de pus la punct câteva lucruri ce ţin strict de partea administrativă, pentru că zugrăvim acel spaţiu şi facem modificări”,
a spus Roxana Catană.

Medicul îşi doreşte ca în acest an să mai primească un alt apart nou ce ar permite efectuarea terapiei şi la pacienţii cu proteze metalice.

„Noi sperăm ca în acest an să mai primim aparate noi. Am făcut referat pentru un aparat cu ajutorul căruia putem să aplicăm terapia la cei cu proteze metalice, pe implanturile metalice. Până acum nu exista la Slatina această posibilitate. Sperăm să-l avem în viitorul apropiat, este un aparat pe care nici măcar centrele universitare nu îl au achiziţionat, doar foarte puţine. Ca investiţie, aparatul este sub zece mii de euro”,
a adăugat Roxana Catană.
 

Comentarii

Redacţia

2017-05-10 16:24:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro