Sănătate

2020-02-14, 15:00:08

Investiţiile în sistemul sanitar din Olt continuă şi în 2020. Oprescu: „Spitalul Judeţean de Urgenţă va fi cu totul modernizat”

20 de milioane de lei, bani proveniţi din excedentul pe 2019, au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Olt pentru continuarea investiţiilor începute la Spitalul de Urgenţă Slatina.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că a fost alocată această sumă astfel încât, la finalul anului, cea mai mare unitate medicală din judeţ să fie modernizată cu totul.

„Cele mai mari investiţii le are şi anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde am alocat din nou aproximativ 20 de milioane de lei. Am început la spital o serie de investiţii bazându-ne pe formula de buget calculată de guvernele anterioare. În acest moment, schimbându-se formula, folosim excedentul, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă să fie cu totul modernizat”, a declarat Oprescu.

CJ Olt are în derulare investiţii în toate secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Avem în reabilitare clădirea de pneumoftiziologie de la Scorniceşti, deja un etaj este terminat. Avem continuarea reabilitării blocului medical, după ce în urmă cu şase-şapte luni am dat în folosinţă ultimul etaj. Urmează să dăm în folosinţă şi etajul următor. În blocul medical au fost schimbate şi lifturile. Se lucrează la adăugarea unui lift exterior. Avem şi reabilitarea termică a blocului central, care este în derulare, avem continuarea lucrărilor şi sperăm ca în două-trei luni să finalizăm fosta Creşă Nr. 1, unde vom muta Psihiatria, şi mai avem continuarea lucrărilor la blocul Materno-Infantil. În anii trecuţi, am reabilitat Neonatologia şi Pediatria şi restul etajelor vor fi reabilitate în perioada următoare. S-a început de la etajul nouă, acolo unde se face reabilitarea copiilor”, a explicat Oprescu.Comentarii

Redacţia

2020-02-14 15:00:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...