Agricultură

2017-10-11, 12:37:11

Ionuţ Chesnoiu: „Beneficiarii măsurilor finanţate din fonduri europene trebuie să-şi respecte obligaţiile”

Stânşi laolaltă pe Esplanada Slatina, de Ziua Recoltei, reprezentanţii structurilor centrale au stat faţă în faţă cu fermierii olteni, care şi-au spus toate ofurile. Aceştia i-au comunicat directorului general AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu, că întâmpină probleme atunci când depun proiecte pe fonduri europene.

Fermierii olteni s-au plâns directorului general AFIR, Adrian Ionuţ Chesnoiu, de birocraţia excesivă atunci când vine vorba de accesarea fondurilor europene. Aceştia cer simplificarea procedurilor, pentru a nu mai fi descurajaţi să depună proiecte.

Şeful AFIR a precizat, la Slatina, că discuţiile directe cu fermierii sunt benefice.

„Am auzit dorinţele fermierilor olteni, tocmai acesta este scopul acestor manifestări, de a afla direct problemele cu care se confruntă agricultorii. Noi venim împreună cu echipa de lucru din Ministerul Agriculturii, cu ministrul Petre Daea, cu secretarul de stat Daniel Botănoiu, să discutăm cu fermierii. La nivel de Agenţie, am organizat echipe de lucru şi sesiuni de dezbateri publice cu fermierii”,
a spus Chesnoiu.

Oficialul a vorbit despre particularităţile satului românesc şi a adăugat că beneficiarii măsurilor trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile pe care şi le asumă. Totodată, AFIR încearcă să elimine din condiţiile impuse.

„Ce trebuie să înţeleagă toţi beneficiarii măsurilor finanţate din fonduri europene este că acestea vin şi cu anumite obligaţii. Aşa cum am spus tot timpul, în UE sunt 28 de state. În momentul în care se elaborează legislaţia incidentă implementării unui program de dezvoltare rurală şi accesării fondurilor europene, această legislaţie trebuie să fie aplicabilă tuturor celor 28 de state. Într-adevăr, în România, sunt şi situaţii atipice, noi încercăm să le eliminăm pe cele ce sunt în plus şi odată cu îmbunătăţirea legislaţiei naţionale pot fi eliminate ca şi condiţionări. Cele impuse de UE trebuie să rămână obligatorii şi să ne asigurăm că fondurile sunt cheltuite în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană”, a adăugat Chesnoiu.


Comentarii

Redacţia

2017-10-11 12:37:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...