Sport

2018-12-06, 15:31:38

Irlanda, Rusia şi Azerbaidjan, adversarele selecţionatei tricolore pregătite de Dan Oprescu, în cadrul ultimului turneu înaintea EURO 2019

Echipa naţională Under 19, pregătită de Dan Oprescu, va înfrunta Irlanda, Rusia şi Azerbaidjan în lupta pentru accederea la EURO. Gazda grupei va fi Rusia, iar meciurile se vor disputa în perioada 20-26 martie. Câştigătoarea se va califica, alături de celalte echipe clasate pe primul loc în celelalte şase serii ale Turului de Elită, dar şi de Armenia, gazda turneului final, la EURO 2019.

Selecţionata tricoloră Under 19, pregătită de Dan Oprescu, consilierul tehnic al echipei CSM Slatina, a fost repartizată în grupa I, în urma tragerii la sorţi ce s-a desfăşurat la Nyon. Astfel, România va întâlni, la Turul de Elită, ultima fază premergătoare Campionatului European, Irlanda, Rusia şi Azerbaidjan.

„E o grupă care la prima vedere pare echilibrată. Cunosc Irlanda, pentru că am disputat o «dublă» amicală în acest an, în martie, și are mulți jucători care evoluează la un nivel foarte ridicat. Ne vom documenta și despre celelalte, pentru a pregăti cât mai bine meciurile din luna martie și pentru a merge la EURO!”, a declarat Dan Oprescu pentru frf.ro, după aflarea adversarelor de la Turul de Elită.

Gazda grupei va fi Rusia, meciurile urmând a se disputa în zona Krasnodar/Soci, în perioada 20-26 martie, conform următorului program:

20 martie: Irlanda - România, Azerbaidjan - Rusia
23 martie: Irlanda - Azerbaidjan, Rusia - România
26 martie: Rusia - Irlanda, România - Azerbaidjan

La Campionatul European Under 19, care se va disputa în Armenia, în perioada 14-27 iulie 2019, se vor califica câștigătoarele celor 7 grupe, cărora li se alătură țara-gazdă.

Selecţionata tricoloră pregătită de Dan Oprescu a reuşit, în urma turneului din Bulgaria, desfăşurat în noiembrie, accederea la Turul de Elită. Tricolorii au terminat pe locul doi, iar grecii pe primul, în timp ce Bulgaria, gazda miniturneului a fost eliminată. De asemenea, Gibraltar a mai făcut parte din grupa tricolorilor la turneul din ţara vecină, pe care România a învins-o la scor, 8-0.

Comentarii

Redacţia

2018-12-06 15:31:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...