Învăţământ

2020-07-03, 12:55:49

ISJ a scos de pe site fişele de evaluare cu referiri la Alba, dar a lăsat antetul cu vechea de numire a ministerului

Inspectoratul Şcolar Olt a editat referirile la ISJ Alba din fişele-tip de autoevaluare a directorilor de şcoli, postate pe site-ul propriu, însă a lăsat în antet denumirea veche a Ministerului de resort.


În prezent, ministerul poartă denumirea de „Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, însă în fişele de autoevaluare a directorilor, postate pe site-ul ISJ Olt, apare denumirea de „Ministerul Educaţiei Naţionale”, aşa cum se numea în trecut. Au fost scoase în schimb referirile la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, după articolul de joi. Graba în a-şi acoperi „plagiatul” i-a făcut, însă, pe reprezentanţii ISJ Olt să omită modificarea antetului.

Contactată telefonic pentru a afla dacă a fost identificată persoana care a copiat fişele-tip de autoevaluare, de la ISJ Alba, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Daniela Ţîrcomnicu, nu a mai răspuns. Ea nu a răspuns nici la mesajele transmise prin intermediul aplicaţiei WhatsApp.

Cu o zi înainte, aceasta declara: „Am pus-o pe colega mea, care a şi postat, să verifice acolo”.

Surse din cadrul ISJ Olt au declarat, însă, că Daniela Ţîrcomnicu consideră problema „rezolvată”, deoarece au fost scoase din fişe referirile la ISJ Alba. Aceleaşi surse susţin că responsabil pentru acţiunea de „copy-paste” în masă este inspectorul şcolar pentru management instituţional, Mihaela Mioara Pirnă, o apropiată a şefei inspectoratului oltean.

UPDATE. Ulterior publicării articolului, inspectorul general al ISJ Olt, Daniela Ţîrcomnicu a ţinut să explice cum s-au petrecut lucrurile.

„Eu cu doamna Mihaela Pirnă şi doamna inspector şcolar adjunct de la ISJ Alba facem parte dintr-o asociaţie care derulează un program pentru formarea directorilor. Noi, de la început, am lucrat împreună foarte multe documente, ne consultam, facem schimb bune practici. De aceea s-a lucrat pe acel document, a fost o scăpare. Nu mi s-a părut o greşeală fantastică. Munceşti, greşeşti. Lucrăm sub presiune”, a declarat şefa ISJ Olt.

 

Comentarii

Redacţia

2020-07-03 12:55:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...