Comunitate

2017-01-10, 14:00:40

ISJ: Ordinul care permite foştilor directori să revină pe post nu se aplică în judeţul Olt

De ordinul ministrului Educaţiei privind derogarea ce permite foştilor directori de şcoli şi licee care au picat concursul să ocupe în continuare aceste posturi nu va beneficia niciun manager de şcoală din judeţul Olt, potrivit reprezentanţilor ISJ.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat pentru Gazeta Nouă că prevederile ordinului de ministru nu se vor aplica pentru judeţul nostru, după ce inspectoratul a rezolvat, încă din 28 decembrie 2016, situaţiile în care unele şcoli nu aveau conducere.

 

Potrivit ISJ, din 169 funcții de director, 97 au fost ocupate prin concurs. Ceilalţi 72 dintre noii directori de şcoală din judeţ, care şi-au început mandatele luni, nu au concurs pentru acest post. Mai mult, 36 dintre ei nu sunt nici membri ai Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional (CNEME). Din 38 de funcții de director adjunct, 17 au fost ocupate prin concurs și 21 prin detașare în interesul învățământului.


Potrivit legii, în cazul în care directorii care ocupă interimar această funcţie, după concurs sau în perioadele dintre concursuri, sunt aleşi dintre cadrele didactice membre ale Corpului de Experţi în Management, la propunerea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ. În cazul în care fie nu există doritori, fie nu există niciun cadru didactic altul decât directorul aflat în funcţie care să dorească să ocupe acest post, inspectorul şcolar general poate propune spre avizare CA al ISJ alte cadre didactice care îndeplinesc toate condiţiile, mai puţin acela de a fi membru al Corpului de Experţi în Management.

Comentarii

Redacţia

2017-01-10 14:00:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro