Cultură

2019-12-18, 15:00:38

Istoricul Aurelia Grosu a lansat al treilea film despre Slatina

Istoricul Aurelia Grosu a lansat, miercuri, cel de al treilea film care are ca temă municipiul Slatina şi locuitorii acestui oraş.

Lansarea peliculei „Slatina. Oraşul în care trăim" s-a desfăşurat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, mai mulţi elevi şi profesori de la şcoli din oraş asistând la prima proiecţie.

Este cel de al treilea film realizat de Aurelia Grosu, după „Vârstele Slatinei” (2017) şi „Centenar. Slatina, pe drumul Marii Uniri” (2018).

„Am ajuns la cel de al treilea proiect cultural finanţat de Primăria Slatina şi Consiliul Local al municipiului Slatina. În anul 2017, «Vârstele Slatinei», 2018 - «Centenar. Slatina, pe drumul Marii Uniri» şi acum, în premieră, filmul «Slatina. Oraşul în care trăim». După două filme documentare, istorice, am simţit nevoia unui film sentimental, dacă vreţi, despre Slatina zilelor noastre, Slatina cu amintirile, nostalgiile, bucuriile, reperele, simbolurile oamenilor locului. Este un film realizat cu sufletul şi acest lucru se vede din sincroanele pe care noi le-am realizat şi sunt parte integrantă a acestui film. Putem să spunem că este un film făcut de slătineni, pentru slătineni”, a explicat Aurelia Grosu.

Ea a adăugat că personajele principale ale filmului sunt slătinenii.

„Filmul acesta ne-a impresionat pe noi, realizatorii, extraordinar de mult pentru că slătinenii, oameni obişnuiţi, care ies arareori în faţa camerelor de luat vederi, spun lucruri atât de frumoase şi de întregi despre această Slatină. Slatina în care ei au trăit, au copilărit, s-au format, s-au căsătorit, au iubit, au trăit mari dezamăgiri. Sunt oameni care au venit în Slatina din diverse motive, cei mai mulţi din considerente profesionale, şi au rămas în Slatina şi o privesc ca pe o parte a sufletului. Aşa cum Slatina este în sufletul fiecăruia dintre noi, am încercat să arătăm în acest film ce înseamnă Slatina în inima slătinenilor”, a mai spus istoricul slătinean.

Comentarii

Redacţia

2019-12-18 15:00:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...