Social

2021-10-18, 10:58:49

ITM Olt a efectuat controale la firmele de curierat. Amendă de 20.000 de lei aplicată unui angajator din Traian

ITM Olt a efectuat, în perioada 9-9 octombrie, controale pentru depistarea cazurilor de muncă la negru la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul activități de poștă și de curier. Un angajator din localitatea Traian s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei.

În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au efectuat o serie de controale la opt angajatori din domeniul curierat.  În urma acestor verificări au fost dispuse 8 măsuri de remediere a deficiențelor constatate și a fost aplicată o  amendă contravențională în valoare de 20.000 lei, unui angajator din localitatea Traian, pentru identificarea la muncă a unei persoane fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în timpul controalelor au fost:

- neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă;

- netransmiterea elementelor contractului individual de muncă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității de către salariatul în cauză;

- angajatorii nu respectă obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de către fiecare salariat cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit, al programului de lucru.

Comentarii

Redacţia

2021-10-18 10:58:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...