Social

2020-03-17, 13:18:10

ITM Olt a verificat agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate

Pentru că nu de puţine ori există oferte de muncă „fantomă” în străinătate, ITM Olt pune în alertă persoanele interesate să lucreze dincolo de graniţele ţării. Mai mult, agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate au fost verificaţi dacă respectă legislaţia.

Atenţie la ofertele de muncă în străinătate! Pentru că mulţi dintre cei care au dat curs ofertelor de muncă peste hotare au fost nevoiţi să îndure condiţii grele sau, mai grav, s-au trezit că slujba promisă nu exista, ITM Olt îi pune în alertă.

Persoanele interesate să lucreze în străinătate trebuie să fie cu ochii în patru atunci când fac o astfel de alegere. Cea mai importantă recomandare este evitarea ofertelor de lucru de pe internet. Cei care doresc să plece în afară trebuie să o facă doar în baza unui contract de muncă.

În cadrul unei campanii desfăşurate la nivel naţional, ITM Olt a verificat o parte dintre agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate. 

S-au efectuat un număr de cinci controale, din care cele mai frecvente deficiențe au fost: netransmiterea trimestrială a situației persoanelor mediate și plasate în străinătate, neincluderea în contractele de mediere încheiate cu cetățenii străini a tuturor elementelor stabilite prin normele metodologice de aplicarea a legii,netransmiterea notificării referitoare la înființarea unui punct de lucru, neasigurarea încheierii contractelor individuale de muncă atât în limba statului în care se află stabilit sau își desfășoară activitatea angajatorul, cât și în limba română, neincluderea în contractele încheiate cu persoanele juridice sau fizice stabilite intr-un alt stat, care includ ofertele ferme de locuri de muncă, cel puțin a elementelor obligatorii" a precizat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu. 

Pentru un loc de muncă cât mai sigur, persoanele dornice să obţină o slujbă în străinătate se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, prin serviciul EURES. Soluţionarea unor conflicte de muncă pentru nerespectarea contractului de muncă de către angajatorul străin este de competenţa instituţiilor statului respectiv.
Comentarii

Redacţia

2020-03-17 13:18:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...