Actualitate

2017-04-10, 15:13:03

ITM Olt are o linie telefonică deschisă pentru sesizări, în zilele nelucrătoare

Salariaţii din sectorul public şi privat vor avea un week-end prelungit la sfârşitul acestei luni. După liberul din a doua zi de Paşte, angajaţii vor sta acasă de Ziua Muncii. În acest an, 1 mai pică lunea, prin urmare week-end-ul va fi unul prelungit. Angajatorii care nu acordă liber salariaţilor riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei. Sesizările pot fi făcute la numărul 0249.439.283, linie telefonică deschisă în zilele nelucrătoare de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.

Fie că lucrează în sectorul public, fie în cel privat, salariaţii vor avea liber de Ziua Muncii. Ultimul week-end din aprilie se leagă de 1 mai, prin urmare angajaţii vor putea profita de câteva zile libere. Cu excepţia anumitor sectoare, în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie, toţi ceilalţi salariaţi vor sta acasă. De asemenea, personalul din unităţile sanitare şi alimentaţie publică se va prezenta la muncă în zilele nelucrătoare, însă li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Nerespectarea legislaţiei de către angajatori atrage sancţiuni cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

„Atragem atenţia angajatorilor cu privire la obligaţia de a respecta prevederile Codului Muncii privind zilele nelucrătoare. Avem o linie telefonică deschisă la numărul 0249.439.283, în care toate apelurile vor fi redirecţionate către un inspector, urmând ca ulterior să verificăm dacă sesizările sunt reale”, a declarat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Alte zile libere vor fi de Ziua Copilului (1 iunie), a doua zi de Rusalii (5 iunie), Adormirea Maicii Domnului (15 august), Sfântul Andrei (30 noiembrie), Ziua Naţională a României (1 decembrie), prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie).

Comentarii

Redacţia

2017-04-10 15:13:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro