Agricultură

2018-12-04, 14:58:27

Jumătate dintre fermierii olteni care au accesat Programul Tomata, în această toamnă, şi-au primit banii

Jumătate dintre legumicultorii olteni care au accesat ciclul al doilea al Programului Tomata şi-au primit deja subvenţia de trei mii de euro în conturi. Ceilalţi îşi vor primi banii până la finalul acestei săptămâni.

În ciclul al doilea al Programului Tomata, în judeţul Olt, s-au înscris 924 de legumicultori olteni. Dintre aceştia, 832 au fost verificaţi de reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt pentru a se vedea clar dacă roşiile au rodit.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii DAJ Olt, în această perioadă au fost încheiate 809 dosare, aproape jumătate dintre fermierii olteni primind ajutorul de minimis în valoare de trei mii de euro.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că, până la finalul acestei săptămâni, vor mai fi efectuate plăţi şi pentru alţi 350 de fermieri olteni, care au accesat Programul Tomata.

Legumicultorii înscrişi în ciclul II al Programului Tomata trebuie să facă dovada comercializării roşiilor până cel târziu pe 20 decembrie. Pentru a fi eligibili în programul de ajutor de minimis, legumicultorii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 de metri pătraţi şi să obţină o producţie de minimum 2.000 de kilograme.

Comentarii

Redacţia

2018-12-04 14:58:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...