Comentariul Gazetei

2018-01-17, 11:38:58

La mulţi ani, Slatina 650!

Se împlinesc 650 de ani de atestare documentară a oraşului, ediţia jubiliară din acest an aducând o serie de manifestări pentru a marca momentul festiv. De ce iubim Slatina? Asta este întrebarea cel mai des auzită în aceste zile.

Iubim Slatina pentru că, în general, noi, poporul român, suntem legaţi de locurile natale. Pentru că nu ne putem rupe de locul în care ne-am născut, am copilărit, ne-am întemeiat familii sau ne-am făcut prieteni pe viaţă.

Iubim Slatina pentru că oraşul nostru s-a transformat mult de vreo zece ani încoace, devenind o urbe cochetă. S-au făcut investiţii care au schimbat mult faţa oraşului, mândrindu-ne astfel cu locul în care trăim. Numai cine nu vrea nu remarcă lucrurile bune făcute în municipiul reşedinţă de judeţ.

Iubim Slatina pentru că, deşi nu este un oraş prea mare, există o platformă industrială care contribuie din plin la bunăstarea slătinenilor. Nivelul de trai este destul de ridicat, iar putere de cumpărare există în oraşul nostru.

Iubim Slatina pentru că avem spaţii verzi, aproape toate parcurile fiind reamenajate, avem trotuare, avem străzi, avem aproape 80% din blocuri anvelopate, avem un centru al oraşului mult schimbat comparativ cu acum câţiva ani, avem un centru de agrement pe malul Oltului, avem un spital în care oltenii au încredere din ce în ce mai mare în serviciile medicale, avem o rată scăzută a şomajului în municipiul Slatina, avem un oraş, per anasamblu, frumos.

Se spune că întotdeauna este loc de mai bine. Aşa este, încă mai sunt multe investiţii de realizat în oraşul nostru, însă avem multe motive să iubim Slatina. Mai mult, fiecare cetăţean al oraşului trebuie să dea dovadă de simţ civic, astfel încât dezvoltarea oraşului să fie o responsabilitate pentru fiecare dintre noi.

La mulţi ani, Slatina 650!

Comentarii

Redacţia

2018-01-17 11:38:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...