Comunitate

2019-07-15, 16:06:17

Laptele muls imediat după ce animalele primeau medicamente. Nereguli grave descoperite în fermele şi centrele de prelucrare a laptelui din judeţ

DSVSA Olt a derulat mai multe controale în fermele şi centrele de prelucrare a laptelui din cadrul exploataţiilor. Au fost descoperite nereguli grave.

47 de ferme şi centre de prelucrare a laptelui integrate în cadrul exploataţiei au fost verificate de inspectorii DSVSA Olt. În urma neregulilor, au fost aplicate două amenzi în valoare de 2.400 de lei şi zece avertismente.

Potrivit DSVSA Olt, deficienţele constatate au fost: nu era desemnată persoana care efectua mulsul; nu a fost elaborat planul de recoltare probe pentru 2019, deşi acestea s-au recoltat; nu era verificată starea de sănătate a persoanei care manipulează laptele şi produsele lactate, nu s-a respectat programul de recoltare pentru probele de la autocontrol, iar fişa de sănătate a animalelor era nevizată.
 
Totodată, specialiştii olteni au constatat că nu era menţionat în registrul de consultaţii şi tratamente timpului de aşteptare după efectuarea acestora. Fermele nu aveau procedura de igienizare a echipamentelor, iar igiena spaţiului de muls şi a tancului de răcire nu era corespunzătoare.


Comentarii

Redacţia

2019-07-15 16:06:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...