Agricultură

2019-07-23, 10:31:54

Legumele şi fructele autohtone sunt sigure. Probele de laborator nu au evidenţiat depăşiri ale reziduurilor de pesticide

Pieţele sunt pline cu legume şi fructe autohtone. Autorităţile dau asigurări că acestea sunt sigure, probele analizate de laboratoarele de specialitate arătând că nu sunt depăşiri de reziduuri de pesticide.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii fac lobby pentru produsele fermierilor români. Mai ales că probele analizate nu au evidenţiat depăşiri ale reziduurilor de pesticide.

„În piețele agroalimentare din întreaga țară se regăsesc din abundență legume și fructe de sezon din producția autohtonă. Consumatorii pot alege dintr-o gamă variată de fructe și legume proaspete: pepeni, piersici, mure de cultură, nectarine, caise dar și tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole păstăi, verdețuri. În cadrul Planului Național de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe și cereale, Autoritatea Națională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel național 1.790 de probe, din care au fost analizate 1.696 de probe, în vederea depistării depășirilor de reziduuri de pesticide. Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele și fructele din producția autohtonă îndeplinesc standardele de calitate și nu prezintă risc pentru consumatori”
, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

În mai, inspectori DAJ Olt au prelevat zece probe de roşii de la fermieri din localităţile Giuvărăşti, Gârcov, Izbiceni, Scărişoara, Tia Mare şi Pleşoiu.

Probele au fost recepţionate şi analizate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt - Compartimentul de Control Reziduuri, rezultatele fiind corespunzătoare.

Comentarii

Redacţia

2019-07-23 10:31:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...