Agricultură

2019-08-13, 14:19:37

Legumicultorii olteni se pot înscrie în ciclul al doilea al Programului Tomata până pe 15 septembrie. Sute de fermieri vor cere subvenţia

Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt a primit banii pentru Programul Tomata şi face ultimele plăţi. Astfel, cei o mie de legumicultori olteni îşi vor primi subvenţia de 3.000 de euro. În paralel, legumicultorii olteni au început să se înscrie în ciclul al doilea. Aceştia au termen până pe 15 septembrie să depună cererile la DAJ Olt.

Reprezentanţii DAJ Olt se aşteaptă ca şi în ciclul al doilea să se înscrie câteva sute de fermieri olteni.

„Se fac deja înscrieri în ciclul al doilea. Fermierii au termen până pe 15 septembrie să vină cu cererile. Acum vor fi mai puţini, dar tot ne aşteptăm la câteva sute. Ei trebuie să valorifice producţia în perioada 1 noiembrie - 20 decembrie”, au precizat specialiştii DAJ Olt.

5.250 de fermieri olteni au accesat, în acest an, Programul Tomata, Oltul conducând detaşat la numărul de legumicultori care doresc să investească în solarii şi să-şi mărească producţia de roşii.

Condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru acordarea ajutorului de minimis în valoare de 3.000 de euro pe an sunt:
- să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 metri pătraţi;
- să obțină o producție de minimum două kilograme de tomate pe mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kilograme dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;
- să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Comentarii

Redacţia

2019-08-13 14:19:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...