Comentariul Gazetei

2018-10-17, 11:22:47

Lenea, bat-o vina!

Cu toţii auzim, în stânga şi în dreapta, că tinerii nu vor să muncească pentru că ţara asta nu le oferă nicio oportunitate, salariile sunt mici, iar condiţiile de lucru proaste. Mai bine trândăvesc, decât să lucreze 8 ore, pe un salariu de 1.200 de lei, şi înjură pe reţelele de socializare politicienii. Nu spun că uneori nu merită să fie înjuraţi, dar decât să pierzi timpul de dimineaţa până seara blamând sistemul, mai bine îţi iei viaţa în piept şi mergi la muncă. Odată ieşit de pe băncile şcolii, salariul nici nu ar trebui să conteze atât de mult, ci şansa de a te adapta la un loc de muncă, de a acumula experienţă, iar pe măsură ce îţi îndeplineşti sarcinile de serviciu, să avansezi.

Peste câteva zile, în Slatina, se va organiza bursa locurilor de muncă pentru aboslvenţi. Mă aştept să fie un fiasco, având în vedere experienţa anilor trecuţi. Puţinii tineri care trec pragul evenimentului nu ştiu să facă ceva. Cei mai mulţi spun că au venit doar să se uite. Se mulţumesc cu şomajul, iar pe măsură ce timpul trece se obişnuiesc cu statutul de şomeri. E mai uşor să te trezeşti la amiază, să trăieşti din banii părinţilor, să pierzi vremea prin cluburi sau pe interent şi să invoci tot timpul că ţara în care trăieşti nu-ţi oferă oportunităţi de dezvoltare. Stând degeaba, e cât se poate de clar că nu poţi spera la mai mult.

De ce nu vor tinerii să muncească? Pentru că sunt leneşi. Se mulţumesc cu puţin, iar unii dintre ei sunt iresponsabili. Discutam cu cineva din presă, acum câteva luni, care îmi spunea că nu reuşeşte să găsească tineri, dornici să se dezvolte în acest domeniu. După câteva zile în care iau contact cu această meserie, renunţă. Cei mai mulţi nu se pot adapta programului de lucru, pentru că slujba înseamnă înainte de toate să te trezeşti devreme, ceea ce este greu pentru tinerii din ziua de astăzi. Aşadar, lenea, bat-o vină!


Comentarii

Redacţia

2018-10-17 11:22:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...