Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina, finanţare nerambursabilă pentru un proiect privind colectarea selectivă a deşeurilor

O finanţare nerambursabilă din partea DJST Olt a fost obţinută de Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” din Slatina, care va derula un proiect privind colectarea selectivă a deşeurilor.

Finanţarea a fost obţinută de Asociația pentru sprijinirea Colegiului Economic Petre S. Aurelian, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” şi SC Salubris SA pentru proiectul de tineret „Învaţă să alegi, alege să colectezi selectiv!”.
În cadrul proiectului, 30 de elevi şi şase profesori din cadrul  Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina vor realiza flyere, afișe și spoturi de prezentare cu tema „Învață să alegi, alege să colectezi selectiv!” care vor fi distribuite în orașul Slatina și vor fi prezentate în unități școlare din oraș și din localitățile limitrofe municipiului.

„Liceul Tehnologic «Petre S. Aurelian» Slatina, prin elevii și profesorii voluntari, se vor implica în campania de informare și conștientizare a beneficiilor colectării selective a deșeurilor. Proiectul se va desfășura în orașul Slatina, atât în Liceul Tehnologic «Petre S. Aurelian», cât și prin campanii stradale și în 3 unități de învățământ preuniversitar din Slatina și din localitățile limitrofe în perioada 01.10.2019- 25.10.2019”, se arată într-un comunicat remis de organizatori.

Echipa de proiect este formată din următorii profesori voluntari: Manager proiect: Raicu Marina Cristina- vicepreședinte asociație, Asistent manager: Urdeș Jenica- voluntar, Expert promovare: Bîzu Ramona- voluntar, Experți activități colectare selectivă: Dorobanțu  Ioana  și Popescu Emanuela- voluntari, Expert diseminare: Matei Mariana- voluntar.

Asociația pentru sprijinirea  Colegiul Economic ”Petre S. Aurelian” Slatina, împreună cu elevii și profesorii voluntari din cadrul Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian”, precum și cu specialiştii parteneri vor realiza o campanie de informare și de conștientizare a elevilor din școală, a persoanelor din comunitatea locală și din unităţile şcolare cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor.

Pentru aceasta, se va realiza promovarea şi implementarea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor şi managementul acestora în vederea reducerii cantităţii depozitate necontrolat în incinta şcolilor, sensibilizarea comunităţii şcolare preuniversitare privind colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor, precum şi îmbunătăţirea capacităţii unităţilor de învăţământ de a contribui la protecţia mediului.

„Membrii comunității locale, dar și elevii şi profesorii vor afla mai multe despre modul în care se colectează şi se reciclează deşeurile urbane, dar şi despre beneficiile pe care colectarea selectivă le are în ceea ce privește protecţia mediului și sănătatea populației. Prin aceasta urmărim ca, în scurt timp, elevii să decidă să se implice mai mult în curăţenia oraşului lor, pentru a-i da, într-adevar, o faţă europeană”, mai spun organizatorii.

Proiectul este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt prin Programul de susținere a acțiunilor de tineret- P2/.