Învăţământ

2019-05-17, 11:19:54

Liceul „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt a primit o finanţare de peste 4.000 de euro, în urma unei campanii de susţinere a educaţiei financiare

Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt se numără printre cele opt licee din ţară care au primit finanțări în cadrul competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizată de Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank. Peste 24.000 de liceeni din 124 de licee au participat la

În cele șase săptămâni de competiție, elevii au parcurs cursul online „ABCdar bancar”, acumulând astfel puncte pentru liceele din care provin.


Liceele câștigătoare sunt Colegiul „Andronic Motrescu“ din Rădăuți, Colegiul Național „Octav Onicescu“ din București și Liceul Tehnologic „Matei Basarab“ din Strehaia.

Alte cinci premii au fost acordate pentru implicarea, în competiție, a tuturor elevilor: Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani, Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea, Liceul Tehnologic Forestier Sighetu-Marmației, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea.

Toate liceele câștigătoare vor primi finanțări totale în valoare de 4.400 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare, premiile urmând să fie acordate în cadrul Galei JA Hall of Fame – Investește în educație.

Competiția face parte din programul de educație financiară dezvoltat începând cu 2010, de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank. În 2018, cursul pentru liceeni, „ABCdar bancar”, a fost dezvoltat în versiunea online, prin intermediul platformei internaţionale LMS JA Inspire pentru a facilita o experiență de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu.

Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa module interactive care facilitează învățarea la clasă sau în afara ei: conținuturi video, simulări ale proceselor de economisire, quiz-uri și teme de documentare despre elaborarea și gestionarea bugetului personal și utilizarea serviciilor financiare.

Comentarii

Redacţia

2019-05-17 11:19:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...