Administraţie

2019-05-24, 14:39:49

Licitaţia pentru reabilitarea Esplandei Slatina, finalizată. Când încep lucrările

Municipalitatea a semnat contractul pentru reabilitarea esplanadei din centrul Slatinei, valoarea investiţiei ridicându-se la aproape 10 milioane lei.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că investiţia este una complexă, iar firma care a câştigat licitaţia are la dispoziţie trei luni pentru proiectare.

„S-a terminat licitația și pentru esplanadă, am semnat contractul de lucrări și vă voi spune câteva detalii. Valoarea contractului, proiectare și execuție lucrări este de 9,5 milioane lei, fără TVA. Termenul de execuție este de 20 de luni, din care 3 pentru proiectare. Vor fi făcute lucrări de pregătire a terenului, de amenajare a spațiului public pietonal: pavaje și borduri. Lucrări de amplasare mobilier urban, plantare de specii ornamentale în jardiniere și zone verzi, lucrări de gazonare, plantare arbori și arbuști, realizarea unui sistem de irigații automat, instalație de degivrare, rampă pentru persoanele cu dizabilități și reabilitarea toaletei”, a declarat Moţ.

Noul proiect pentru Esplanada Slatinei presupune integrarea parcului, iar trecerea către zona verde se va face fără scări. Totodată, spaţiul verde va fi extins.

„Am semnat contractul săptămâna trecută, acum deja au început proiectarea. Nu o să mai fie scări, astea au fost și cererile de la oameni. Parcul o să fie integrat cu zona de promenadă esplanadei. Acum, toată priveliștea este obstrucționată, nu putem să ne bucurăm de frumusețea parcului. Acesta va fi integrat în esplanadă și va fi o coborâre lină. Câștigăm la spații verzi, pentru că acea gradenă se va dărâma și acolo vor fi spații verzi în trepte. Eu sper ca undeva la vară, în 2020, să terminăm esplanada”, a mai spus Emil Moţ.

Actuala Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare.

Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi la Expo Parcul din apropiere au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.

Realizarea centrului civic ce cuprinde Esplanada şi Expo Parcul, deşi a mâncat timp şi mai ales bani, reprezintă cea mai mare investiţie din punct de vedere tehnic din Slatina. Întreaga zonă a fost placată cu granit, fiind destinată exclusiv traficului pietonal.

Tot aici au fost construite o fântână liniară cu o lungime de 30 de metri şi un ansamblu artezian compus dintr-o fântână muzicală cu jeturi luminoase şi colorate placată de „swing-uri” jucăuşe. Expo Parcul a presupus modernizarea parcului existent între străzile Vederii şi Casa de Cultură a Sindicatelor, realizarea unei cascade pe o parte a scărilor de la fostul magazin Oltul până la muzeu, dar şi realizarea unei arteziene cu fum şi foc în forma literei „S”, construcţie unicat în România.

Comentarii

Redacţia

2019-05-24 14:39:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...