Politică

2019-04-01, 14:51:10

Liderul PSD Olt: Primăriile vor primi bani la următoarea rectificare bugetară

Preşedintele PSD Olt a declarat că bugetele administraţiilor locale sunt „bune”, iar Guvernul va lua o decizie pentru ca Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) să aibă sume suplimentate la următoarea rectificare bugetară.

„Dacă tot sunt nemulţumiţi, haideţi să nu exagerăm. Totuşi sunt nişte bugete bune. Trebuie făcute anumite corecţii şi eu cred că la nivelul conducerii partidului se va lua o decizie şi la nivelul Guvernului, în primul rând, ca la rectificarea următoare de buget localităţile, UAT-urile, care sunt în deficit să le putem suplini”, a spus Paul Stănescu în Parlament, citat de mediafax.ro.

Consilierul prezidenţial pe Politici Economice şi Sociale, Cosmin Marinescu, a afirmat, pe 8 martie, la Cotroceni, că „găselniţa” Guvernului în bugetul pe 2019 privind finanţarea unor măsuri de protecţie socială din banii primăriilor va afecta funcţionarea administraţiilor locale.

El a mai afirmat că, după ce Guvernul a stabilit că Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) primesc 60% din cotele defalcate din impozitul pe venit, Executivul a transferat plata servicii sociale către administraţiile locale.

Potrivit datelor prezentate de Marinescu, la nivel naţional, asistenţa socială transferată bugetelor locale necesită, în 2019, cheltuieli de circa 6,5 miliarde lei. Însă, conform consilierului, sumele din TVA de echilibrare cresc anul acesta cu 4 miliarde lei faţă de 2018, de la 7,5 miliarde - inclusiv alocările din Fondul de rezervă, la 11,4 miliarde lei.

Mai mulţi edili din ţară şi-au exprimat nemulţumirile faţă de alocările Guvernului din bugetul naţional pentru primării, aceştia reclamând că sunt insuficiente pentru a face investiţii.
 


Comentarii

Redacţia

2019-04-01 14:51:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...