Sănătate

2018-07-30, 11:07:44

Linie de gardă pe Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, de la 1 septembrie, la Spitalul Slatina

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a obţinut acordul Ministerului Sănătăţii pentru organizarea unei noi linii de gardă, pe Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică. Noua gardă va funcţiona cu cinci medici, de la 1 septembrie.

Situaţia pe Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a devenit gravă odată cu trimiterea după gratii a medicului Mircea Tusciuc. Acesta era singurul specialist, care şi atunci când nu era de gardă pe cea de-a treia linie de gardă la Chirurgie Generală, venea de acasă pentru a vedea cazurile grave.

Spitalul Slatina nu a avut niciodată o astfel de gardă, iar urgenţele erau redirecţionate către Craiova sau Bucureşti.

„Cu sprijinul ministrului Sănătăţii şi al vicepremierului Paul Stănescu, am obţinut această linie de gardă printr-o derogare de la Legea Sănătăţii, care prevede o linie de gardă la 70 de paturi, dat fiind caracterul urgent al situaţiei. În prezent avem doi medici pe secţie, un post scos la concurs, pentru care s-au depus două dosare, şi mai avem încheiate două contracte de gardă, cu medici din Craiova. Pentru a funcţiona linia de gardă avem nevoie de minimum patru medici”, a declarat managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea.

Concursul pentru postul de medic pe Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică va fi organizat până la sfârşitul lunii august, astfel încât de la 1 septembrie noua linie de gardă să poată funcţiona fără probleme.

Comentarii

Redacţia

2018-07-30 11:07:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...