Comunitate

2020-02-24, 10:17:37

Localitatea Stoeneşti, cadastru gratuit cu bani europeni. Licitaţia, organizată în această primăvară

Localitatea Stoenești va fi cadastrată integral gratuit, fondurile fiind externe, nerambursabile. Autorităţile vor organiza licitaţia în aprilie.

În Stoeneşti va fi înregistrată sistematic o suprafaţă de 1.046 de hectare.

Alături de localitatea din Olt, alte 245 de unităţi administrativ din ţară vor beneficia de înregistrarea sistematică a imobilelor. Astfel, ANCPI va organiza două proceduri de atribuire.

Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020 (POR).

Anul trecut, ANCPI a lansat patru proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor din aproximativ 400 de UAT-uri din cele 660 de comune din 40 de județe, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile.

În prezent, 149 de comune sunt contractate sau în procedură de licitație, dintre care 89 au deja contracte semnate și lucrările sunt în derulare, iar 60 sunt în curs de evaluare.

De asemenea, anul trecut, în județul Olt au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), aproape 115.000 de cărți funciare. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt.

Până acum, din totalul de 112 de UAT-uri din județul Olt, nouă (Brebeni, Iancu Jianu, Vădastra, Valea Mare, Vișina, Vișina Nouă, Oboga, Brastavățu și Milcov) sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 64 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor. Până în prezent, în județ au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, 258.437 de cărţi funciare.Comentarii

Redacţia

2020-02-24 10:17:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...