Actualitate

2019-05-10, 10:36:08

Localnicii din Rusăneşti au cumpărat 150 de suine de la o fermă din Radomireşti. Cât a costat un porc

Comuna Rusăneşti, afectată grav de pesta porcină africană în toamna anului trecut, a scăpat oficial de temutul virus. Localnicii au reluat creşterea suinelor. 150 de porci au fost cumpăraţi de la o fermă din Radomireşti, mulţi săteni preferând să ia animale mai mari, de 100-120 de kilograme, aceştia fiind mult mai ieftini decât purceii.

Primarul din Rusăneşti, Alexandru Chirea, a precizat că, din despăgubirile primite pentru porcii ucişi în vederea prevenirii extinderii focarului de pestă porcină, oamenii şi-au achiziţionat alte animale pentru a avea produse tradiţionale de Crăciun.

„Unii au renunţat să mai crească, alţii au cumpărat. În total, am achiziţionat 150 de porci de la ferma din Radomireşti. Fiecare şi-a luat câte un porc, cam aşa. Am luat porci de 120 de kilograme, cei mici sunt foarte scumpi. Aşa pentru cei mari am dat cam 7,6 lei-7,7 lei pe kilogram, un porc ajungând cam la 900 de lei. Mai sunt localnici care au luat şi purcei. Am scăpat de pericol, mai ales că în pădurile din Teleorman nu mai sunt mistreţi”, a spus primarul din Rusăneşti.

Din 23 noiembrie şi până pe 3 decembrie 2018, au fost omorâţi 571 de porci la Rusăneşti. Toţi proprietarii de exploataţii de porcine în care s-au dispus măsuri zoosanitare de combatere a pestei porcine africane au fost despăgubiţi.
Comentarii

Redacţia

2019-05-10 10:36:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...