Administraţie

2019-04-10, 12:43:56

Lucrările de reabilitare a celui mai lung drum judeţean din Olt ar putea începe anul acesta

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean DJ 546, care traversează judeţul de la nord la sud, ar putea să înceapă în acest an. Proiectul, în valoare de aproape 30 de milioane de euro, este finanţat din fonduri europene.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a explicat că, în perioada următoare, va fi finalizată proiectarea, forul judeţean urmând ulterior să scoată la licitaţie partea de execuţie.

„Proiectantul mai are aproximativ o lună de zile să ne aducă proiectul, să ni-l pună la dispoziţie, a avut două luni de zile să facă proiectul, o lună deja a trecut de când le-am dat ordinul de începere, în baza proiectului noi vom scoate la licitaţie construcţia acelui drum. Din păcate nu pot să estimez această dată ( a începerii lucrărilor), eu mi-aş dori să înceapă anul acesta, contractul de finanţare pentru acel drum - de aproximativ 30 de milioane de euro - l-am semnat de mult, în urmă cu doi ani şi ceva de zile, dar procedurile de licitare şi pentru proiectare şi pentru celelalte au durat foarte mult. Probabil şi la licitarea construcţiei drumului va dura şi nu pot să estimez. Mi-aş dori să începem anul acesta”, a declarat Marius Oprescu.

Traseul drumului ce urmează a fi reabilitat şi modernizat traversează teritoriul a 10 unităţi administrativ teritoriale din judeţul Olt, respectiv: comuna Dăneasa, oraşul Drăgăneşti-Olt, comuna Mărunţei, comuna Coteana, comuna Brebeni, comuna Valea Mare, municipiul Slatina, comuna Curtişoara, comuna Teslui, comuna Verguleasa.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, are o durată de implementare de 66 de luni şi o valoare totală de 128.039.609,48 lei, adică 28.041.964,40 euro, din care valoare finanţării nerambursabile este de 121.102.063,41 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Marius Oprescu a adăugat că CJ Olt va atrage fonduri europene pentru reabilitarea a încă două drumuri judeţene.

„DJ 546 e un drum important, e o axă principală care taie judeţul, noi de asemenea pe Strategia Dunării avem încă două drumuri depuse, care în principiu sunt eligibile dar încă nu am semnat contractele. La unul am avut vizita pe teren, este vorba de drumul de la Stoeneşti până la ieşire din judeţul Olt în Teleorman, până la Giuvărăşti, e vorba de valea Oltului. Dacă vom face acele două drumuri, Verguleasa până la Dăneasa şi apoi Stoeneşti până la Giuvărăşti, practic avem o axă de drum judeţean modernizată care taie judeţul de la nord la sud. Mai este încă unul pe Strategia Dunării, este vorba de Fălcoiu - Osica de Jos, Dobrun, Voineasa, cu ieşire în Balş”, a mai declarat Oprescu.

Comentarii

Redacţia

2019-04-10 12:43:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...