Sănătate

2017-05-04, 16:21:26

Lucrările pe Secţia de Pediatrie vor fi demarate luna următoare. Şantierul va comasa activitatea pediatrilor pe un singur etaj

Lucrările la etajul al patrulea din Blocul Materno-Infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sunt aproape finalizate. Muncitorii efectuează ultimele retuşuri, urmând ca, în scurt timp, şantierul să se mute pe Secţia de Pediatrie. Lucrările sunt aşteptate cu nerăbdare de pediatrii slătineni, care vor fi însă nevoiţi să-şi comaseze activitatea pe un singur etaj.

După transformarea etajului al treilea, unde funcţionează Secţia de Neonatologie, unde micuţii aduşi pe lume la Maternitatea din Slatina beneficiază de condiţii la standarde europene, conducerea unităţii medicale din Slatina a anunţat că lucrările la nivelul al patrulea sunt şi ele aproape finalizate.

Aceste lucrări de reabilitare de la etajul al patrulea fac parte din amplul proiect de modernizare a Secţiilor de Neonatologie şi Pediatrie, în valoare de 33 de miliarde de lei vechi, finanţat de CJ Olt.

În cadrul acestui proiect au fost terminate doar lucrările de la etajul al treilea, acolo unde a fost amplasată Terapia Intensivă pentru nou-născuţi, urmând ca luna aceasta să fie finalizat etajul al patrulea, aici fiind amplasate saloanele destinate mamei şi copilului.

Managerul SJU Slatina, Elena Vişan, a declarat că lucrările pe Secţia de Pediatrie, ce se întinde pe etajele şapte şi opt vor fi demarate în iunie. 

„Luna aceasta se termină lucrările la etajul al patrulea, iar de la 1 iunie se intră pe Secţia de Pediatrie, ce se întinde pe etajele şapte şi opt. După reabilitarea celor două etaje, Neuropsihiatria va fi relocată aici. Activitatea pe Secţia de Pediatrie va fi comasată pe un singur nivel, pentru a putea fi începute lucrările. Este bine că în perioada verii, la Pediatrie, numărul pacienţilor este mult mai mic decât în sezonul rece”, a spus Elena Vişan.

După finalizarea acestui proiect de pe Secţiile de Neonatologie şi Pediatrie, conducerea unităţii medicale din Slatina va implementa unul nou. De această dată, vor fi reabilitate cele două Secţii de Ginecologie, scara interioară a Blocului Materno-Infantil şi vor fi schimbate lifturile.
 

Comentarii

Redacţia

2017-05-04 16:21:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro