Actualitate

2021-02-26, 15:58:22

Lucrezi de acasă, dar nu ai același randament ca la birou? Iată 3 sfaturi pentru a reuși să respecți termenele-limită!

Ești nevoit să lucrezi de acasă din cauza pandemiei, dar ai probleme cu adaptarea la noile condiții de lucru? Stai liniștit, pentru că nu ești singurul! Mulți oameni se confruntă cu o capacitate mai scăzută de concentrare din cauza faptului că sunt nevoiți să muncească în spațiul care până acum era dedicat doar relaxării și odihnei.

Pentru multe persoane, munca de la domiciliu s-a dovedit a fi un mare beneficiu, deoarece au câștigat mai mult timp de petrecut cu familia și au scăpat de stresul cauzat de traficul din fiecare dimineață. Totuși, o bună parte din angajații care au înlocuit biroul cu sufrageria nu s-au putut adapta și au constatat că deși muncesc mai mult de acasă, nu mai au aceeași productivitate.

Iată ce poți face pentru a lucra cu spor de acasă și a avea un randament crescut:
 
Acordă atenție aparaturii cu care lucrezi

Dacă la sediul companiei la care lucrezi aveai mereu o echipă IT de suport pentru probleme tehnice, acasă trebuie să te descurci singur în eventualitatea în care apare o defecțiune la laptopul tău. Prin urmare, cel mai bine ar fi să încerci să previi astfel de situații neplăcute, din cauza cărora îți poți pierde lucrări importante sau îți poți derula activitățile mult mai greu.
Îngrijirea periodică a laptopului este esențială dacă nu vrei ca acesta să cedeze când ai mai mare nevoie de el. Tocmai datorită importanței acestei întrețineri, este indicat să o lași pe mâna unor specialiști, așa că intră pe site-ul Depanarelaptop.ro și alege serviciile de care ai nevoie.
 
Respectă programul de lucru
Cei care lucrează de acasă au tendința de a-și schimba programul cu care erau obișnuiți, pentru a-l adapta noilor condiții. Totuși nu este o idee foarte bună să începi să te trezești mult mai târziu dimineața sau să faci multe pauze în timp ce lucrezi, ca să te uiți la seriale sau să dormi. Dacă adopți un astfel de comportament, nu vei reuși să îți atingi obiectivele zilnice așa cum o făceai de la birou și vei fi nevoit să muncești până seara târziu, ceea ce te va obosi în scurt timp. Prin urmare, orarul de lucru trebuie menținut la fel ca atunci când mergeai la serviciu.
 
Lucrează dintr-o cameră liniștită
Dacă îți pierzi ușor concentrarea, trebuie să îți găsești o încăpere a casei unde poți lucra în liniște, fără să te deranjeze alți membri ai familiei, copii sau animale de companie. În plus, izolarea fonică a acelei camere este importantă, deoarece dacă vei auzi toată ziua claxoanele mașinilor de afară, cu siguranță vei avea dificultăți în îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Dacă tot nu reușești să te concentrezi din cauza stresului și a tensiunii legate de munca de acasă, poți încerca să meditezi, fapt care îți va aduce beneficii atât în viața profesională, cât și în cea personală.

Așadar, dacă munca de acasă ți se pare o corvoadă, mai ales din cauza faptului că nu te poți concentra și diverși factori îți scad randamentul, urmează aceste trei sfaturi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!
 
Sursa foto: Pexels.com


Comentarii

Redacţia

2021-02-26 15:58:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...